Οι Πολιτικοί συνταξιούχοι του Δημοσίου έκοψαν την πίτα τους

αρχική

Στο ρεστωράν-πιτσαρία “ΟΑΣΗ” επέλεξε ο νεότευκτος Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου Λευκάδας να κόψει την πρώτη πρωτοχρονιάτικη πίτα του, την Τετάρτη (21-1-15) στις 8:00μ.μ. το βράδι. Έτσι από λίγο νωρίτερα, απαστράπτουσα η πρόεδρός του κα Δέσποινα Καλέζου κι ο αντιπρόεδρος κ. Άρης Σιώζος πήραν τη θέση τους στην είσοδο κι άρχισαν να καλωσορίζουν τους προσκελημένους τους.

Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεράσιμος Ζαμπέλης ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και ήρθε για να ευλογήσει την πίτα και να δώσει τις ευχές του στον Σύλλογο και στα μέλη του. Μετά την ευλογία, η κυρία πρόεδρος που αποδείχτηκε άψογη  οικοδέσποινα, έκανε το παραδοσιακό σταύρωμα της πίτας πριν την παραδώσει στους αρμόδιους του καταστήματος για τα υπόλοιπα, ενώ με έναν μικρό της λόγο ευχήθηκε χρόνια πολλά σ’  όλους, αναφέρθηκε περιληπτικά στη δράση του Συλλόγου, ξεκινώντας από την πρόσφατη προσφορά του στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και στο Γηροκομείο κατά την διάρκεια των εορτών και τελειώνοντας ενημέρωσε τα μέλη πως ο Σύλογος σχεδιάζει σύντομα την διενέργεια μιας εκδρομής. Ανακοίνωσε ακόμη πως ο τυχερός στον οποίο θα πέσει το φλουρί της βασιλόπιτας θα κερδίσει ένα δωρεάν εισητήριο για την συγκεκριμένη αυτή εκδρομή, κάτι που έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τα μέλη…

Ακολούθησε ελαφρύ δείπνο με ωραίες σαλάτες, ποικιλία από πίτσες και καλό κρασί. Στη συνέχεια μοιράστηκαν από ένα κομμάτι της πίτας στο κάθε ένα, κι όπως συνήθως συμβαίνει σ΄αυτές τις περιπτώσεις, άρχισαν αμέσως οι …”ανασκαφές” για το φλουρί!

Νάτο, νάτο, αναφώνησε ξαφνικά ο ταμίας του Συλλόγου κ. Γιώργος Κολοκύθας και βρέθηκε με το φλουρί στο χέρι να το επιδεικνύει στην ομήγυρη, προκαλώντας το σταμάτημα των ανασκαφών και κάποια αισθήματα ζήλειας ανάμικτα με ελαφρά απογοήτευση. Η διακοπή των ανασκαφών όμως δεν κράτησε για πολύ κι επαναλήφθηκε σφοδρότερη, καθώς μετά από λίγο ο ταμίας αποκάλυψε γελώντας πως έκανε πλάκα και το φλουρί που έδειξε ήταν κάλπικο, καθότι προέρχονταν από άλλη πίτα…

Παρά τις ανασκαφές όμως που συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν, φλουρί δεν βρέθηκε σε κανενός το κομμάτι. Έτσι μετά τη συμφωνία όλων, πως το φλουρί (και το δώρο) θα μπουν σε κλήρωση με όλους τους παρόντες, άρχισαν τα “μαχαιρώματα” με μαεστρία από τον κ. Μπάμπη το Βλάχο στα πέντ΄- έξι κομμάτια που περίσσεψαν, ώστε να ερευνηθούν μεν για το φλουρί χωρίς όμως και να διαλυθούν. Κάπως έτσι ανακαλύφθηκε το φλουρί σ’ ένα απ΄ αυτά τα κομμάτια και το οποίο -μετά την σχετική κλήρωση- τελικά κατέληξε (μαζί με το δωρεάν ταξίδι) στην πανευτυχή κα Νατάσα Ηλιάδου!

Και του χρόνου!

Ν.Φ.Γ.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ με τα παραπάνω στιγμιότυπα:

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *