Η δράση για την έμφυλη βία

Η δράση για την έμφυλη βία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Λευκάδα, 30/11/2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών στις 25 Νοεμβρίου, ο Δήμος Λευκάδας με τις κοινωνικές δομές Κέντρο Κοινότητας, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων και τα Μονοπάτια Αλληλεγγύης, πραγματοποίησαν δράση στην κεντρική αγορά. Η δράση ευαισθητοποίησης, με το μήνυμα «Πρόλαβέ το…. Αντέδρασε», είχε σαν στόχο την ενημέρωση και την πρόληψη.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμπολίτες μας για την ανταπόκριση και τα είδη που προσέφεραν, τα σωματεία Πανλευκάδιος και Τηλυκράτης, που με την παρουσία τους στήριξαν την εκδήλωση, την καφετέρια Dolce για τη διάθεση ηλεκτρικού ρεύματος και τραπεζιών, αλλά και την Εθνική Τράπεζα για τη δυνατότητα χρήσης του προαύλιου χώρου του υποκαταστήματός της.

Τα είδη που συλλέχτηκαν θα σταλθούν στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών Αγρινίου.

Σε συνέχεια των δράσεων ευαισθητοποίησης η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων στις 29 Νοεμβρίου πραγματοποίησε ανοιχτή εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας. Ευχαριστούμε θερμά την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Μαρία Συρεγγέλα, τη δημοσιογράφο του Ρ/Σ Αθήνα 9,89 κα  Ελεονώρα Ορφανίδου που συμμετείχαν ως ομιλήτριες μέσω τηλεδιάσκεψης καθώς και τον ψυχολόγο κο Κοσμά Λάμπρο που συμμετείχε ως ομιλητής με φυσική παρουσία.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ ΄΄Το Παγόβουνο΄΄ με θέμα τον σεξισμό και την έμφυλη βία στην ελληνική κοινωνία.

Η μεγάλη συμμετοχή του κοινού έδειξε το ενδιαφέρον του για ένα τόσο σοβαρό θέμα και μας δίνει κίνητρο ώστε να συνεχίσουμε με ανάλογες δράσεις πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης σε θέματα ισότητας των δυο φύλων.

Η δράση για την έμφυλη βία

                                                                                                Από τον Δήμο Λευκάδας

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *