Το Λούνα παρκ της Ανακύκλωσης

Το Λούνα παρκ της Ανακύκλωσης

Δράση ευαισθητοποίησης του κοινού στην ανακύκλωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Λευκάδα, 3/11/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την ανακύκλωση συσκευασιών στους «μπλε κάδους» διοργανώνει ο Δήμος Λευκάδας και η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.).

Ο Δήμος Λευκάδας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, κι έπειτα από την πολύ επιτυχημένη δράση του 2019, διοργανώνει και φέτος το «Λούνα Πάρκ της Ανακύκλωσης». Με σύνθημα: «Ανακύκλωσε στους Μπλε Κάδους του Δήμου σου!», την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, από τις 09:30 έως τις 13:30, στην κεντρική πλατεία της Λευκάδας, ενημερωνόμαστε, αλλάζουμε συνήθειες και βάζουμε την ανακύκλωση συσκευασιών στους μπλε κάδους στις καθημερινές μας συνήθειες.

Το Λούνα παρκ της Ανακύκλωσης

Η δράση θα περιλαμβάνει:

  • ενημέρωση του κοινού για την σημασία της ανακύκλωσης συσκευασιών στους μπλε κάδους και κώδωνες, καθώς και το σωστό τρόπο της ανακύκλωσης των συσκευασιών από χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο, στους «μπλε κάδους»
  • οι επαγγελματίες για την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων για τις γυάλινες συσκευασίες από τους μπλε κώδωνες
  • ενώ μαθητές των σχολείων του Δήμου (Ε’ & ΣΤ’ Δημοτικού), θα ενημερωθούν παίζοντας με το «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης»

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μικροί και μεγάλοι φίλοι της ανακύκλωσης θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε διαγωνισμό απλών γνώσεων σχετικά με την ανακύκλωση. Στο τέλος θα κληρωθούν δύο (2) ηλεκτρικά ποδήλατα, σε δύο τυχερούς που θα απαντήσουν σωστά στον διαγωνισμό, ενώ θα μοιραστούν τσάντες ανακύκλωσης και πολλά αναμνηστικά δώρα στους συμμετέχοντες.

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *