Λεύκωμα: “Το παραδοσιακό κόσμημα στη Λευκάδα”

Το παραδοσιακό κόσμημα στη Λευκάδα

Το λεύκωμα για ” Το Παραδοσιακό Κόσμημα στην Λευκάδα” της Τζένης Φραγκούλη, αναδεικνύει με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, τα πολύτιμα και περίτεχνα Λευκαδίτικα κοσμήματα τα οποία ξεχωρίζουν, εντυπωσιάζουν και συναρπάζουν για τους συμβολισμούς και την κομψότητά τους, τη λιτή μεγαλοπρέπεια που τα διακρίνει, ενώ συγχρόνως αποτελούν σημαντικό πνευματικό και πολιτιστικό κεφάλαιο, μεταφέροντας καταγραφές της ιστορίας του νησιού της Λευκάδος, των Ιονίων νήσων και κυρίως του ελληνικού κοσμήματος με την ξεχωριστή θέση που αυτό  κατέχει στην παγκόσμια αργυροχρυσοχοΐα. Αποτελούσαν απαραίτητο συμπλήρωμα της Λευκαδίτικης φορεσιάς, της καθημερινής, της γιορτινής αλλά κυρίως της νυφιάτικης και ήταν κατασκευασμένα στην πλειονότητά τους από Έλληνες Χρυσικούς ή από Βενετσιάνους χρυσοχόους.

 

Το βιβλίο ασχολείται κυρίως με την περίοδο από την ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα το 1864,έως τις αρχές του 20ου αιώνα, xωρίς να παραλείπονται κοσμήματα προγενέστερης εποχής.

Το παραδοσιακό κόσμημα στη Λευκάδα

H Tζένη Φραγκούλη, με καταγωγή από τη Λευκάδα, γεννήθηκε και μεγάλωσε  στην Αθήνα.

Σπούδασε Σχέδιο και Ιστορία Τέχνης στη σχολή Vakalo Art & Design, Print Media και Ψυχολογία στη Στοκχόλμη.

Διδάχτηκε το εικαστικό κόσμημα, τεχνικές και επεξεργασίες μετάλλων από τον εικαστικό Δημήτρη Νικολαϊδη και τη Βάσω Φλόκα, καθηγήτρια Αργυροχρυσοχοΐας, καθώς επίσης και σε  workshops με επιφανείς δημιουργούς, όπως ο Peter Bauhuis (Meisterschϋler).

Η παρούσα έκδοση αποτελεί  δημιουργία με αναφορά στις τρεις μεγάλες αγάπες της, τη Λευκάδα, τις Εκδόσεις και το Κόσμημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *