Το Εργατικό Κέντρο στηρίζει τον αγώνα των εκπαιδευτικών

Το Εργατικό Κέντρο στηρίζει τον αγώνα των εκπαιδευτικών

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΤΜΗΜΑ: ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ: Γ. ΜΕΣΣΗΝΗ 7, ΛΕΥΚΑΔΑ. ΤΗΛ – FAX: 2645022466, email: ergatlef@otenet.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταδικάζουμε τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης εναντίον των εκπαιδευτικών

ΟΛΟΙ στην απεργιακή συγκέντρωση των εκπαιδευτικών μπροστά στο κτίριο της Α’βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης Ν. Λευκάδας – Δευτέρα 11/10 στις 11:00

 Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας- Βόνιτσας καταγγέλλει τη νέα προσπάθεια της Υπουργού της παρα-Παιδείας Ν. Κεραμέως να ποινικοποιήσει τους αγώνες των εκπαιδευτικών και να τρομοκρατήσει τον λαό που αγωνίζεται για την παιδεία των παιδιών του.

Η κυβέρνηση με «μπροστάρισσα» την Υπουργό «παρα-Παιδείας»  Ν. Κεραμέως επιχειρεί να σπάσει κάθε ρεκόρ αυταρχισμού, τρομοκρατίας και ποινικοποίησης εναντίον των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών, καθώς θορυβημένη από την μεγάλη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην Απεργία-Αποχή που με αποφασιστικότητα και μαχητικότητα  απαντάνε στον αντιεκπαιδευτικό όλεθρο που προωθείται στην εκπαίδευση, προχώρησε ξανά σε αγωγή εναντίον της Απεργίας που έχει καλέσει η ΑΔΕΔΥ, στέλνοντας τους δασκάλους των παιδιών μας δεύτερη φορά στα δικαστήρια σε διάστημα λίγων ημερών.

Η κυβέρνηση που πριν μια βδομάδα έστειλε τα ΜΑΤ και χτύπησαν το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, τώρα επιχειρεί ξανά να φιμώσει τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς με δικαστικές αποφάσεις, συκοφαντίες και απειλές. Η κυβερνητική επιχείρηση τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών είναι κομμάτι της προσπάθειας να φιμωθεί κάθε φωνή αντίστασης και «να μπουν στον γύψο τα συνδικάτα» χρησιμοποιώντας διατάξεις από το αντεργατικό έκτρωμα του Χατζηδάκη. Σε αυτή τους την προσπάθεια θα βρουν απέναντι ακόμα πιο μαζική, πανεκπαιδευτική – πανεργατική καταδίκη της πολιτικής τους που μετατρέπει την παιδεία σε εμπόρευμα και τα σχολεία σε σούπερ μάρκετ.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να μη σταματήσουν να δυναμώσουν τον αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Τα συνδικάτα με ανακοινώσεις, παρεμβάσεις, πρωτοβουλίες να δυναμώσουν την αλληλεγγύη στον αγώνα των εκπαιδευτικών. Γονείς, μαθητές, φοιτητές, πιο αποφασιστικά να συστρατευθούν με τους εκπαιδευτικούς στον κοινό τους αγώνα.

Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών και την απεργία τους στις 11 Οκτώβρη. Την Δευτέρα τα σχολεία της χώρας θα κάνουν μάθημα στους δρόμους του αγώνα και της διεκδίκησης.

ΟΛΟΙ στην απεργιακή συγκέντρωση των εκπαιδευτικών μπροστά στο κτίριο της Α’βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης Ν. Λευκάδας Δευτέρα 11/10 στις 11:00

8-10-21

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *