Απολογισμός δράσης για την “Έμφυλη Βία”

Επιστημονική εκδήλωση για την “Έμφυλη Βία”

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Λευκάδα, 7/10/2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο των δράσεων της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Δήμου Λευκάδας,  πραγματοποιήθηκε ανοιχτή επιστημονική εκδήλωση με θέμα την «Έμφυλη Βία», το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021, στο κηποθέατρο Άγγελος Σικελιανός.

Επιστημονική εκδήλωση για την “Έμφυλη Βία”

Συντονίστρια της συζήτησης ήταν η κα. Ελεωνόρα Ορφανίδου, δημοσιογράφος του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9,84.  Την βραδιά άνοιξε η κ. Νίκη Κατωπόδη, Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων, η οποία αφού καλωσόρισε τους καλεσμένους, μοιράστηκε τις σκέψεις της πάνω στο θέμα και  αναφέρθηκε στο κίνημα «me too», ενάντια στην σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Χαράλαμπος Καλός, και ο Βουλευτής κ. Αθανάσιος Καββαδάς.

Επιστημονική εκδήλωση για την “Έμφυλη Βία”

Καλεσμένοι ομιλητές ήταν ο κ. Σάββας Σαββόπουλος, Ψυχίατρος-ψυχαναλυτής, διδάσκων αναλυτής της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας, και μέλος της Διεθνούς Ψυχαναλυτικής Ένωσης, καθώς και η Δρ. και διδάσκουσα του ΕΚΠΑ και Αντιδήμαρχος Παιδείας – Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Χαλανδρίου, κα Ιωάννα Αθανασάτου.

Η εκδήλωση κρίθηκε από το πλήθος κόσμου που κατέκλεισε το κηποθέατρο ως απολύτως πετυχημένη, και είναι βέβαιο ότι τα συμπεράσματα της εκδήλωσης θα βοηθήσουν στην κατεύθυνση του περιορισμού, αντιμετώπισης, και πρόληψης της έμφυλης βίας, ιδίως την περίοδο της πανδημίας που διανύει η παγκόσμια κοινότητα.

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *