Οι προβολές του Εργατικού Κέντρου για τον Οκτώβριο 2021

Οι προβολές του Εργατικού Κέντρου για τον Οκτώβριο 2021

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΤΜΗΜΑ: ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ: Γ. ΜΕΣΣΗΝΗ 7, ΛΕΥΚΑΔΑ. ΤΗΛ – FAX: 2645022466, email: ergatlef@otenet.gr

Προβολές ταινιών στον κήπο του Εργατικού Κέντρου με ελεύθερη είσοδο

 

            Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας διοργανώνει δύο προβολές ταινιών για τον μήνα Οκτώβριο. Οι προβολές θα γίνονται στον κήπο του Εργατικού Κέντρου λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας και θα αρχίζουν στις 7:30 μ.μ.. Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες, κρατήσεις συμμετοχής θα γίνονται στο τηλέφωνο 6972268402 και ώρες 6μμ – 9μμ.

Σε περίπτωση εκδήλωσης μεγάλου ενδιαφέροντος, η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου θα εξετάσει το ενδεχόμενο επανάληψης της προβολής. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου

«Δυστυχώς απουσιάζετε» – 2019 Μ. Βρετανία, σκηνοθεσία: Κεν Λόουτς

Περίληψη: Μια οικογένεια της εργατικής τάξης που προσπαθεί να «κρατηθεί ζωντανή στη σκηνή» και να μη διαλυθεί κυριολεκτικά και μεταφορικά μέσα στις άθλιες εργασιακές συνθήκες που βιώνει στη Μ. Βρετανία του σήμερα. Στο προσκήνιο μπαίνει το ζήτημα των «zero hour contracts» («συμβόλαια μηδενικών ωρών»), που αποτελεί την κορωνίδα των ευέλικτων μορφών εργασίας και την τεράστια παγίδα της αυτοαπασχόλησης στα πολυεθνικά μονοπώλια, δόγμα των οποίων αποτελεί το «η ταχύτητα μετράει». Αυτές οι μορφές απασχόλησης απεικονίζονται τόσο ζωντανά και διεξοδικά στην ταινία.

Διάρκεια: 101′

***

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου

«Τζόκερ» – 2019 ΗΠΑ, σκηνοθεσία: Τοντ Φίλιπς

 

Περίληψη: Ένα ψυχολογικό θρίλερ με κοινωνιολογικές προεκτάσεις. O Τζόκερ, o γνωστός «κακός» από τις ταινίες του Μπάτμαν, ένας άνθρωπος με σοβαρές ψυχικές διαταραχές, κοινωνικά περιθωριοποιημένος, ανήκει στα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα κι εργάζεται ως κλόουν για να βγάλει τα προς το ζην. Αποτελεί εύκολο στόχο χλευασμού. Μια μέρα ένας συνάδελφός του τού δίνει ένα όπλο. Εκείνος αρχικά φοβάται, αλλά στην επόμενη απρόκλητη επίθεση που δέχεται, και όντας μόλις απολυμένος από τη δουλειά του, χρησιμοποιεί το όπλο και τότε η «νέμεση» βρίσκει την αρχή του νήματος…

Διάρκεια: 122′

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *