Το Διεθνές Φεστιβάλ “Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς”

Το Διεθνές Φεστιβάλ “Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς”
Με απαγγελίες έργων του Άγγελου Σικελιανού και συναυλία της Φιλαρμονική Εταιρία Λευκάδας ολοκληρώθηκε το Διεθνές Φεστιβάλ “Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς“, για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από τον θάνατό του Άγγελου Σικελιάνου (1884-1951).
.
Οι “Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς”, υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, ξεκίνησαν από τους Δελφούς και αφού ταξίδεψαν στις υπόλοιπες περιοχές που έζησε και έδρασε ο Άγγελος Σικελιανός (Συκιά Κορινθίας, Σαλαμίνα & Αθήνα) κατέληξαν στη Λευκάδα, όπου κορυφώθηκαν με ένα τριήμερο εκδηλώσεων (24-26/9/2021).
Το Διεθνές Φεστιβάλ “Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς”
.
Η τελετή λήξης στο Κηποθέατρο Άγγελος Σικελιανός ξεκίνησε με απαγγελία αποσπασμάτων από έργα του ποιητή από την ηθοποιό Τζωρτζίνα Κώνστα (δείτε https://www.facebook.com/antipin.lefkada/videos/932054474190052) και ολοκληρώθηκε με ένα μουσικό ταξίδι από την κλασική εποχή μέχρι τον Χατζιδάκι, τον Θεοδωράκη και άλλους συνθέτες, από τη Φιλαρμονική Λευκάδας (δείτε https://www.facebook.com/antipin.lefkada/videos/576550150059070).
.
Οι τριήμερες εκδηλώσεις στη Λευκάδα ήταν σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδος της Περιφέρεια Ιονίων Νήσων – Region of Ionian Islands, με την υποστήριξη του Δήμος Λευκάδας και του Μουσείο Άγγελου Σικελιανού – Angelos Sikelianos Museum.
.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *