Γαστρονομικό Φεστιβάλ Περιφέρειας Ι. Ν.

Γαστρονομικό Φεστιβάλ Περιφέρειας Ι. Ν.

Γαστρονομικό Φεστιβάλ Περιφέρειας Ι. Ν.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Περιφέρεια στηρίζει την προβολή των προϊόντων της Ιόνιας Γης και την γαστρονομία

 

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με την Αγροδιατροφική της Σύμπραξη και με την αρωγή του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, διοργανώνει σε συνεργασία με άλλους τοπικούς φορείς:

«Εκδήλωση Ανάδειξης της Γαστρονομίας της Ιόνιας Γης»

 

η οποία θα λάβει χώρα στην Κέρκυρα από 27 Σεπτέμβρη 2021 έως 2 Οκτώβρη 2021, με σκοπό την προβολή των παραδοσιακών προϊόντων όλων των νησιών μας, μέσα από την τοπική γαστρονομία.

Πρόκειται για μια εκδήλωση στο πλαίσιο του «Ετήσιου Γαστρονομικού Φεστιβάλ Κέρκυρας» σε συνεργασία, με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας, τον μη κερδοσκοπικός οργανισμός Ionian Inspires, την Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Επιμελητήριο Κέρκυρας, όπου θα προβληθούν  τα παραδοσιακά προϊόντα της Περιφέρειάς μας, μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης και πρόγραμμα εκδηλώσεων, το οποίο περιλαμβάνει παρουσιάσεις και γευσιγνωσίες προϊόντων, ομιλίες και επιχειρηματικές συναντήσεις καθώς και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Μια εκδήλωση που θα έχει, για πρώτη φορά μαζί,  υπό την ομπρέλα της όλα τα προϊόντα των Επτανήσων, με θεματικά Workshops με συμμετοχή και διαβούλευση από εμπλεκόμενους Φορείς για το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας και την προώθηση του Επτανησιακού Πρωινού.

Στόχος είναι η προβολή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, αλλά και των Επιχειρήσεων – Παραγωγών της οικείας Περιφέρειας, η οποία θα είναι σε εθνικό επίπεδο, με δημόσια και ιδιωτικά κανάλια, αλλά και δημοσιογράφους από περιοδικά και έντυπα. Η προβολή των προϊόντων, θα γίνει δε, και δια χρήσης τους από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας, η οποία κατά τη διάρκεια της Έκθεσης και μέσω στοχευμένης ημερίδας, θα παρουσιάσει τοπικά εδέσματα. Οι εκδηλώσεις του Γαστρονομικού Φεστιβάλ της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης θα υλοποιηθούν τις δυο πρώτες ημέρες (27-28 Σεπτεμβρίου 2021) στον Κήπο του Λαού Κέρκυρας.

 

 

Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *