Μαθητική Εικαστική Έκθεση

Μαθητική Εικαστική Έκθεση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021

Δελτίο Τύπου

Μαθητική Εικαστική Έκθεση/Διαγωνισμός «Ταξίδι στην Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας με όχημα τα 200 χρόνια μετά την Επανάσταση του 1821»

Μεγάλη επετειακή εκδήλωση υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

 

Μαθητική έκθεση / διαγωνισμό ζωγραφικής και εικαστικών έργων με τίτλο «Ταξίδι στην Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας με όχημα τα 200 χρόνια μετά την Επανάσταση του 1821» διοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, οι Διευθύνσεις Α’-βάθμιας & Β’-βάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδας, υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Μαθητική Εικαστική Έκθεση

«Από τις αρχές του 2020 ξεκινήσαμε την προετοιμασία με στόχο μια εμβληματική επετειακή εκδήλωση των 200 χρόνων, η οποία θα αναδεικνύει την πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά μας, και θα έχει ως επίκεντρο τη συμμετοχή της νεολαία μας.

 

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς, το γεγονός ότι η Επιτροπή ‘Ελλάδα 2021’ έθεσε υπό την την αιγίδα της τη δράση, καθώς και, η πολύτιμη συνεργασία της Α’-βάθμιας & Β’-βάθμιας Εκπαίδευσης και της Εφορείας Αρχαιοτήτων.

 

Το ‘Ταξίδι στην Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας με όχημα τα 200 χρόνια μετά την Επανάσταση του 1821’ είναι μια εκδήλωση που συμπληρώνει το σπουδαίο έργο που κάνουν καθημερινά οι εκπαιδευτικοί μέσα στην τάξη, εξοικειώνοντας τα παιδιά μας με την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου και αναδεικνύοντας την αστείρευτη δημιουργικότητα και φαντασία τους» ανέφερε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

 

Πρόκειται για μια αρθρωτή εκδήλωση στην οποία συμμετέχουν όλες οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της Π.Ε. Λευκάδας, ώστε τα 200 χρόνια από την Παλιγγενεσία και η συμβολή της Λευκάδας στην Ελληνική Επανάσταση, να αποτελέσουν αφορμή για τους μαθητές και μαθήτριες, να γνωρίσουν το παρελθόν και να το εκφράσουν μέσα από τη δική τους καλλιτεχνική ματιά.

Μαθητική Εικαστική Έκθεση

Η εκδήλωση ξεκινά στις 20 Σεπτεμβρίου 2021 μέσα στα σχολειά, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, θα εξερευνήσουν την ιστορική αυτή περίοδο και τη συμβολή της Λευκάδας, θα εμπνευστούν μέσα από διηγήσεις, κείμενα, έργα τέχνης, μνημεία, αρχειακό υλικό, κλπ., και θα δημιουργήσουν το δικό τους καλλιτεχνικό έργο (ζωγραφικό πίνακα ή επιτοίχια κατασκευή) πάνω στο θέμα.

 

Τα έργα από όλα τα σχολεία θα εκτίθονται από τις 6 Δεκεμβρίου 2021 στο Αίθριο του Διοικητηρίου Λευκάδας, ενώ θα βραβευτούν 12 έργα με συσκευές τάμπλετ (3 tablet για νηπιαγωγείο, Α’, Β’ & Γ’ Δημοτικού / 3 tablet για Δ’, Ε’ & ΣΤ’ Δημοτικού / 3 tablet για Γυμνάσιο / 3 tablet για Λύκειο)

 

Τα βραβεία θα απονεμηθούν κατά την Τελετή Λήξης της Έκθεσης στις 23 Δεκεμβρίου 2021 που θα πραγματοποιηθεί στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λευκάδας.

 

Δείτε το σποτ για το «Ταξίδι στην Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας με όχημα τα 200 χρόνια μετά την Επανάσταση του 1821» στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=j8k7urpYJ6k&list=PL_2mPNUW8A75ZjVo-PkpcnFEmr7q0I3Gy

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *