Η ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Μαρκά

Η ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στον Μαρκά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ρένα Δούρου, Νίκος Παππάς, Γιώργος Βασιλειάδης από Λευκάδα: «Να κάνουμε το παν για να κλείσει σύντομα αυτή η εφιαλτική παρένθεση που λέγεται κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Την Παρασκευή το βράδυ στην πλατεία Μαρκά, η Ν.Ε. Λευκάδας πραγματοποίησε μία πετυχημένη και απ’ τις πρώτες πανελλαδικά ανοιχτές εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ομιλητές η πρώην περιφ/χης Αττικής και τομεάρχης κλιματικής αλλαγής Ρ. Δούρου, ο πρώην υπουργός και τομεάρχης μεταφορών-υποδομών Ν. Παππάς και ο πρώην υφυπουργός αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης.

Η ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στον Μαρκά

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, την πανδημία και την πρόταση του ΣΥΡIΖΑ-ΠΣ για προοδευτική διέξοδο.

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στις επιπτώσεις σε κοινωνία και οικονομία από την κακή κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας και τα προβλήματα που προέκυψαν και θα προκύψουν στο άμεσο μέλλον.

Για το κατόρθωμα” Κεραμέως με τον αποκλεισμό 40.000 παιδιών μας από τα ΑΕΙ, τονίστηκε ότι είναι συγκεκριμένο σχέδιο της ΝΔ, που δεν έτυχε αλλά πέτυχε. Τα παιδιά όμως δεν είναι “εγκλωβισμένα στα πανεπιστήμια”, αντίθετα έχουν δικαίωμα στον συναρπαστικό κόσμο της γνώσης γιατί δεν πρέπει να είμαστε κοινωνία δύο ταχυτήτων.

Η ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στον Μαρκά

Επίσης έγινε εκτενής αναφορά στην κλιματική κρίση και αναδείχθηκαν οι σκοπιμότητες της κυβέρνησης Μητσοτάκη με την αντι-περιβαλλοντική πολιτική που εφαρμόζει, σε όφελος επιχειρηματικών συμφερόντων αλλά και τη συστηματική ακύρωση του σημαντικού περιβαλλοντικού έργου της περιόδου κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι επειδή είναι φανερό -μετά και τα τελευταία γεγονότα- ότι ο τόπος δεν αντέχει πια άλλες επιτυχίες του “επιτελικού κράτους” και επειδή η πολιτική διαχείριση δεν πρέπει να μείνει στα χέρια της νεοδεξιάς, οφείλουμε να κάνουμε το παν για να κλείσει σύντομα αυτή η εφιαλτική παρένθεση που λέγεται κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στον Μαρκά

Η ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στον Μαρκά

Την Παρασκευή το μεσημέρι η Ρ. Δούρου, ο Ν. Παππάς και ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κ. Μπάρκας, συνοδευόμενοι από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λευκάδας, επισκέφθηκαν το Γενικό Νοσοκομείο. Εκεί και στις συναντήσεις που είχαν με την Διοίκηση, το Επιστημονικό Συμβούλιο και το Σωματείο Εργαζομένων, τόνισαν την επιτακτική ανάγκη πλήρους στήριξης του ΕΣΥ, των ανθρώπων και των υποδομών του κόντρα στην επικίνδυνα απαξιωτική, ιδεοληπτική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη: “Βρισκόμαστε στο πλευρό των υγειονομικών που επί ενάμισι χρόνο κάνουν τα αδύνατα δυνατά σώζοντας καθημερινά ζωές αν και η κυβέρνηση δεν τους στηρίζει, δεν κάνει προσλήψεις, δίνουν αγώνα κρατώντας όρθιο το ΕΣΥ χωρίς μέσα ατομικής προστασίας, χωρίς άδειες και ρεπό και ήδη μετράνε δεκάδες συναδέλφους τους νεκρούς παλεύοντας να σώσουν ζωές σε δύσκολες συνθήκες”.

Η ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στον Μαρκά

“Την ώρα που όλοι οι δείκτες της πανδημίας βρίσκονται στο κόκκινο, η στήριξη του ΕΣΥ είναι αδιαπραγμάτευτη. Απαιτούνται προσλήψεις προσωπικού, κάλυψη κενών,  εκσυγχρονισμός υποδομών, διασφάλιση σύγχρονου εξοπλισμού, στήριξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Σε συνδυασμό με την εμβολιαστική προσπάθεια, τη συστηματική ιχνηλάτηση και επιτήρηση, αυτά είναι τα μέσα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και όχι ο διχασμός, οι εκβιασμοί, τα χαράτσια και η στοχοποίηση συμπολιτών μας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη”, υποστήριξαν οι Ν. Παππάς και Ρ. Δούρου.

Η ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στον Μαρκά

Η ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στον Μαρκά

Τέλος υπογράμμισαν την επιτακτική ανάγκη να προχωρήσει παράλληλα και η κάλυψη όλων των κενών στο νέο Νοσοκομείο Λευκάδας, που ολοκληρώθηκε, λειτούργησε και ενισχύθηκε με ιατρικό προσωπικό σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

29/8/2021

Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λευκάδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *