Δελτίου Τύπου του Π.Κ. για τον συνωστισμό στο Κηποθέατρο

Δελτίου Τύπου για τον συνωστισμό στο Κηποθέατρο

Λευκάδα  15-7-2021

ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Ο Παπουτσωμένος γάτος»

 

Η  κατάσταση συνωστισμού που παρατηρήθηκε το βράδυ της 13ης Ιουλίου,  στο Κηποθέατρο Α.Σικελιανός πριν και κατά τη διεξαγωγή της παιδικής παράστασης «Ο παπουτσωμένος γάτος» οφείλεται αποκλειστικά στο θίασο «Θεατρικές Επιχειρήσεις Ιωάννη Χριστόπουλου».

Ο θίασος αφού δήλωσε στο προσωπικό του Κηποθεάτρου ότι δεν εφαρμόζει κανένα μέτρο προστασίας από τον κορονοϊό στην περιοδεία του, αφαίρεσε το προστατευτικό τζάμι του ταμείου και αρνήθηκε να συνεργαστεί στην καταγραφή εισερχομένων θεατών, στη χρήση μάσκας κατά την είσοδο-έξοδο, στην τήρηση των αποστάσεων και στην κάλυψη των  συγκεκριμένων 170 θέσεων .

Αντίθετα οι υπεύθυνοι του θιάσου δήλωσαν  πλήρως δυσαρεστημένοι από την εφαρμογή του πρωτοκόλλου ασφαλούς διεξαγωγής ζωντανών θεαμάτων που ακολουθεί πιστά το Πνευματικό Κέντρο σεβόμενο τη δημόσια υγεία και  αντί να συγκρατήσουν τους θεατές τους προκαλούσαν κατηγορώντας το Δήμαρχο Λευκάδας και το Πνευματικό Κέντρο και έδειξαν ανάρμοστη συμπεριφορά προς τους θεατές και το προσωπικό.

Το Πνευματικό Κέντρο  λειτουργεί υποδειγματικά το χώρο του Κηποθεάτρου όπως ορίζει ο νόμος, ειδικά τώρα που διανύουμε μια μεγάλη έξαρση της πανδημίας. Φέτος όπως και πέρυσι παραχωρεί με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου δωρεάν το χώρο στους ιδιώτες προκειμένου αυτοί να βοηθηθούν οικονομικά αλλά δεν ανέχεται να τίθεται η υγεία των πολιτών σε κίνδυνο στο βωμό του ανεξέλεγκτου κέρδους.

Κατόπιν τούτου το Πνευματικό Κέντρο θα προβεί στην ΑΚΥΡΩΣΗ της επόμενης παράστασης της 27ης Ιουλίου του συγκεκριμένου θιάσου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *