40 Χρόνια στην Ε.Ε. τα Ιόνια Νησιά

40 Χρόνια στην Ε.Ε. τα Ιόνια Νησιά

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

09 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων:

 

Επετειακή εκδήλωση “40 χρόνια Ιόνια Νησιά στην Ενωμένη Ευρώπη”

 

1981 – 2021

 

 “Το όνειρο – Η πραγματικότητα – Το αύριο”

 

Σαράντα χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα που άλλαξε την μοίρα της χώρας μας και των Ελλήνων.

 

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΥΔ) Ιονίων Νήσων διοργανώνει επετειακή εκδήλωση με θέμα

 

40 χρόνια Ιόνια Νησιά στην Ενωμένη Ευρώπη:

 “Το όνειρο – Η πραγματικότητα – Το αύριο”,

 

η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Ιουνίου 2021 και ώρα 5 μμ στα Ανάκτορα Αρχαγγέλου Μιχαήλ και Αγίου Γεωργίου στην πόλη της Κέρκυρας και  συγκεκριμένα στην Αίθουσα του Θρόνου, όπου εκεί έλαβαν χώρα συναντήσεις εργασίας και δεξιώσεις κατά την Σύνοδο Κορυφής του 1994.

 

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει τέσσερις ενότητες στις οποίες θα συζητηθούν θεματικές όπως: α) 40 χρόνια στην Ευρώπη και συνεχίζουμε, με μηνύματα ευρωπαϊκών προσωπικοτήτων, β) Το νέο μοντέλο ανάπτυξης της Ευρώπης, γ) Κλιματική Αλλαγή – Ποιες αλλαγές στην ζωή στο περιβάλλον στα Ιόνια Νησιά και δ) Από τα Μ.Ο.Π. στα ΕΣΠΑ – Περιφερειακή συνοχή και ανάπτυξη στα Ιόνια Νησιά.

 

Θα συμμετέχουν μέλη της Κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Εθνικού και  Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Πανεπιστημιακοί και εμπειρογνώμονες, εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών και των παραγωγικών Φορέων.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο youtube, https://www.youtube.com/channel/UCWytaS7IuEAfTbPckL-1zag ενώ live streaming θα γίνει και από την σελίδα στο facebook https://www.facebook.com /%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE% B9%CF% 86%CE%AD% CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%99%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CF%89%CE%BD-% CE%9D%CE%AE%CF%83%CF%89%CE%BD-Region-of-Ionian-Islands-101654971394942/?ref=pages _you_manage.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *