Συμβολική κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου στο ΓΝΛ

Συμβολική κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου στο ΓΝΛ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ 9 πμ

ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

(με όλα τα μέτρα προστασίας, μάσκες, αποστάσεις κλπ)

 

Το lockdown που επέβαλλε η κυβέρνηση μπροστά στην κατάρρευση του δημοσίου συστήματος υγείας, με τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες στο χείλος του γκρεμού και τις μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, γκρεμίζει τη μαγική εικόνα για το «θωρακισμένο» και πανέτοιμο σύστημα που διαφήμιζε η κυβέρνηση όλους αυτούς τους μήνες. Ενώ μήνες τώρα απορρίπτει τα αιτήματα των υγειονομικών και των εργαζομένων για ουσιαστικά μέτρα στα νοσοκομεία, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία κλπ.

Η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα πορεύθηκε αποκλειστικά με την επίκληση στην ατομική ευθύνη, τώρα με το lockdown προσπαθεί να φορτώσει την ευθύνη για το αδιέξοδο στο λαό.

Η ανυπαρξία εξειδικευμένων γιατρών που επικαλείται η κυβέρνηση είναι προκλητική, είναι γνωστό ότι εκατοντάδες εξειδικευμένοι γιατροί έκαναν αιτήσεις το προηγούμενο διάστημα. Ακόμα και τώρα η κυβέρνηση αρνείται να κάνει μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών.

Αναδείχθηκε η ανυπαρξία ουσιαστικών μέτρων στα νοσοκομεία και στα ιδρύματα πρόνοιας, με τις ελλείψεις σε προσωπικό, εκπαίδευση, αλλά και οι ανύπαρκτες υποδομές για να λειτουργήσουν τμήματα τους για ασθενείς covid-19.

Η μετατροπή των μεγάλων χώρων δουλειάς, των ΜΜΜ, των σχολείων, σε εστίες υπερμετάδοσης, κατέδειξε τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας ειδικά στους μεγάλους χώρους δουλειάς αλλά και τις ευθύνες κυβέρνησης, ΣΕΠΕ, ΕΟΔΥ που με τα υγειονομικά πρωτόκολλα – κουρελόχαρτα θυσιάζουν την υγεία των εργατών για την απρόσκοπτη κερδοφορία των επιχειρήσεων. Έχουν επιλέξει να βάζουν τις λεγόμενες αντοχές της οικονομίας πάνω από την υγεία του λαού. Τα πρωτόκολλα τους δεν είναι τίποτα άλλο παρά οι απαιτήσεις του κεφαλαίου σε μια σειρά κλάδους, όπως έδειξε πρόσφατα και το άνοιγμα του τουρισμού.

Η κυβέρνηση αντιμετώπισε την πανδημία ως μια χρυσή ευκαιρία για να εφαρμόσει νέα αντιδραστικά μέτρα και για να περάσει τις «ανατροπές του αιώνα» με στόχο να πληρώσουν την κρίση πάλι οι εργαζόμενοι, 10ωρη εργασία, απλήρωτες υπερωρίες, κατάσχεση λαϊκής περιουσίας, απαγόρευση διαδηλώσεων, χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος και ένα σωρό αντεργατικά τερατουργήματα.

Η εκρηκτική κατάσταση και η πραγματικότητα επιβάλλει την κινητοποίηση όλων για την προστασία της υγείας του λαού, κανείς δεν μπορεί να μένει αμέτοχος, η στάση του νέου και παλιού κυβερνητικού συνδικαλισμού, η ηγεσία της ΓΣΕΕ υπονομεύει την κινητοποίηση της πάλης του λαού.

Η υγεία είναι υπόθεση όλων μας!

 

10-11-20

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *