Παράταση υποβολής ποιημάτων Ποιητικού Διαγωνισμού

Παράταση υποβολής ποιημάτων Ποιητικού Διαγωνισμού

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΟΙΗΜΑΤΩΝ

ΓΙΑ ΤΟΝ 6ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Σας ενημερώνουμε ότι παρατείνεται η προθεσμία υποβολής ποιημάτων για τον 6ο Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας, μέχρι τις 12 Οκτωβρίου 2020.

 

6ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας και το Μουσείο Άγγελου Σικελιανού, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λευκάδας και η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών, προκηρύσσουν τον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης για το 2020. Τον διαγωνισμό αφιερώνουν στο μεγάλο ιστορικό γεγονός της Επανάστασης του 1821.

Το 2021 συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821-ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της νεότερης ιστορίας μας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ιστορίας του 19ου αιώνα, που προσδιόρισε βασικά χαρακτηριστικά της εθνικής, πολιτικής, κοινωνικής, και φιλοσοφικής ταυτότητας του ελληνικού Έθνους.

Ο εορτασμός του κοσμοϊστορικού γεγονότος της ελληνικής επανάστασης, έρχεται σε μια περίοδο μεγάλων αναταραχών της σύγχρονης ιστορίας, όπου ο άνθρωπος θα χρειαστεί να βγει από την παθητική θέαση των πραγμάτων, να συνειδητοποιήσει την ιστορικότητά του και τη θέση ευθύνης που του αναλογεί, τις δυνάμεις που η σημερινή και οι επερχόμενες γενιές θα πρέπει να επιστρατεύσουν ώστε να αντιμετωπίσουν προβλήματα και καταστάσεις που υπερβαίνουν τον περιορισμένο τους χαρακτήρα και εμπλέκουν ευρύτερες συλλογικότητες, τοπικές, εθνικές, υπερεθνικές, και σε μεγάλο βαθμό παγκόσμιες. Η ποίηση, τότε και σήμερα, διεγείρει συναισθήματα, αισθητοποιεί με την ποιητική της γλώσσα την πραγματικότητα και διαμορφώνει το περιεχόμενο της συλλογικής συνείδησης. Εμπνέει και καθοδηγεί.

Γι’αυτό τον λόγο καλούμε με δύο εμβληματικούς στίχους του Λευκαδίτη ποιητή Άγγελου Σικελιανού- σε μια τιμητική ποιητική συστράτευση για τη θυσία, το μεγαλείο, την ηθική αρετή-την υπέρβαση- που εκπέμπει το γεγονός της Επανάστασης: σεμνό δείγμα κατάθεσης της οφειλόμενης τιμής.

OΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
• Οι διαγωνιζόμενοι /-ες να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι Έλληνες της διασποράς.
• Συμμετοχή στον διαγωνισμό με ένα ποίημα μέχρι 50 στίχους. Τα ποιήματα που θα υποβληθούν να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα.
Θεματική του διαγωνισμού: «Τη Λευτεριά, τη Λευτεριά, τη Λευτεριά ως τα ύψη/τη Λευτεριά ως το θάνατο, τη Λευτεριά ως τον Άδη…» (Άγγελος Σικελιανός, Βλαχογιάννης)
• Το διαγωνιζόμενο ποίημα δεν θα πρέπει να έχει εκδοθεί ή δημοσιευτεί σε οποιοδήποτε έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο ή να έχει βραβευτεί σε άλλο διαγωνισμό.
Το ποίημα θα πρέπει να αποσταλεί μέχρι τις 12 Οκτωβρίου 2020, σε πέντε δακτυλογραφημένα αντίγραφα, στα οποία θα αναγράφεται μόνον το ψευδώνυμο του διαγωνιζόμενου. Τα αντίγραφα θα αποσταλούν μέσα σε φάκελο, στον οποίο θα αναγράφεται, στη θέση του αποστολέα, μόνον το ψευδώνυμο.
• Σε μικρότερο φάκελο σφραγισμένο, στον οποίο θα αναγράφεται το ψευδώνυμο του διαγωνιζόμενου, θα περιέχονται δακτυλογραφημένα τα πλήρη στοιχεία του διαγωνιζόμενου (ψευδώνυμο, όνομα, επώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, αριθμός τηλεφώνου –και κινητού-, e-mail. Επίσης ένα σύντομο -μέχρι 100 λέξεις- βιογραφικό του).
• Η ταχυδρομική διεύθυνση στην οποία θα αποσταλεί ο φάκελος είναι: Προς το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας, Σικελιανού 1, Τ.Κ. 311 00 Λευκάδα (Υπόψη κ. Ιωάννας Φίλιππα)- Για τον 6ο Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας.
• Η επιλογή των ποιημάτων θα γίνει από πενταμελή επιτροπή ειδικών. Θα απονεμηθούν τρία βραβεία και τρεις έπαινοι.
• Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μέχρι το τέλος του 2020.
• Η τελετή απονομής των βραβείων θα γίνει σε πανηγυρική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Λευκάδας.

  • Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, απευθυνθείτε στο τηλέφωνο: 26450-26635 (κ. Ιωάννα Φίλιππα) και: 26450-22714 και 697 55 800 45 (κ. Παρασκευή Κοψιδά-Βρεττού).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *