Δυο νέοι πανελληνιονίκες για τον Γυμναστικό Σύλλογο

Δυο νέοι πανελληνιονίκες για τον Γυμναστικό Σύλλογο

Δύο νέοι πανελληνιονίκες για το Γυμναστικό Σύλλογο Λευκάδας

Το Σαββατοκύριακο 11 και 12/07/2020 πραγματοποιήθηκε στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας ο Γ’  Όμιλος του  Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κ16. Ο Γυμναστικός Σύλλογος Λευκάδας συμμετείχε με 10 αθλητές και αθλήτριες, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση με δύο μετάλλια, ένα άτυπο πανελλήνιο ρεκόρ, πολλά ατομικά ρεκόρ και πολλά καλά πλασαρίσματα, παρ’ όλες τις δυσκολίες που μας επιφύλασε η φετινή χρονιά. Ειδικότερα:

  • Η Βασιλική Λογοθέτη συνέχισε την καλή παράδοση του συλλόγου στα σύνθετα αφού κέρδισε με διαφορά το χρυσό μετάλλιο στο έξαθλο με 4455 βαθμούς, επίδοση που είναι η καλύτερη στην Ελλάδα και αποτελεί ένα άτυπο πανελλήνιο ρεκόρ, αφού για πρώτη φορά φέτος διεξάγεται το συγκεκριμένο αγώνισμα (μέχρι πέρυσι ήταν πένταθλο).
  • Ο Άγγελος Τσούτσης που ετοιμάζεται κι αυτός για σύνθετα, αλλά λόγω καραντίνας δε βρέθηκε στον απαιτούμενο βαθμό ετοιμότητας, κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο μήκος με άλμα στα 5,86μ, βελτιώνοντας κατά 6 εκ το ατομικό του ρεκόρ.
  • Στην τέταρτη θέση τερμάτισαν η περσινή χάλκινη Στέλλα Κατωπόδη στα 3000μ με χρόνο 11’27’’04, ο Βασίλης Γράψας στα 150μ με χρόνο 18’’18 και Εβελίνα Παπακωνσταντή στο έξαθλο με 3540 βαθμούς, όλοι με ατομικό ρεκόρ.
  • Στην πέμπτη θέση κατετάγησαν η Μιργιάνα Βαλλιανάτου στα 80μ εμπόδια με χρόνο 13’’03, η ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ200μ μεικτή με χρόνο 1’47’’66 αποτελούμενη από τους Β. Γράψα, Ε. Ρεκατσίνα, Μ. Βαλλιανάτου και Σ. Πολίτη και η ομάδα σκυταλοδρομίας 3Χ1200μ με χρόνο 13’01’’03 αποτελούμενη από την Σ. Χότζα, Σ. Κατωπόδη και Δ. Μεσσήνη, πετυχαίνοντας όλοι ατομικά ρεκόρ.
  • Η Δανάη-Χριστίνα Μεσσήνη στα 3000μ κατέλαβε την όγδοη θέση με χρόνο 12’22’10.
  • Ο πολύ φορμαρισμένος Σπύρος Πολίτης κατέβηκε με την τρίτη καλύτερη επίδοση διεκδικόντας μετάλλιο, έκανε όμως άκυρη εκκίνηση και έμεινε τελικά εκτός κούρσας.

Δυο νέοι πανελληνιονίκες για τον Γυμναστικό Σύλλογο

Με τα δύο μετάλλια των παιδιών ο Γυμναστικός Σύλλογος Λευκάδας φτάνει αισίως τα 22 συνολικά τα 10 τελευταία χρόνια με 11 διαφορετικούς/κες αθλητές και αθλήτριες, σε εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις όλων των κατηγοριών.

Η φροντίδα της διοίκησης, η συγκινητική  προσήλωση των προπονητών, το ασίγαστο πάθος των παιδιών με την αμέριστη στήριξη των οικογενειών τους που αποτελούν τους βασικούς πυλώνες αυτής της επιτυχημένης πορείας, δημιουργούν πολλές και βάσιμες ελπίδες για το μέλλον. Σημείο κλειδί για το επόμενο βήμα η αναβάθμιση των δημοτικών εγκαταστάσεων, που πλέον βρίσκονται σε πλήρη εγκατάλειψη!

Δυο νέοι πανελληνιονίκες για τον Γυμναστικό Σύλλογο

Στα επερχόμενα Πανελλήνια Πρωταθλήματα κατηγοριών Κ18, Κ20 και Ανδρών/Γυναικών, ο Κώσταντίνος Φυτόπουλος στα σύνθετα και η Γεωργιάννα Ιωακειμίδου στο ύψος, θα διεκδικήσουν κάποια διάκριση, αγωνιζόμενοι πάντα για το καλύτερο ..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *