Οι Λευκαδίτες στην Ηλιούπολη έκοψαν την πίτα τους

Οι Λευκαδίτες στην Ηλιούπολη έκοψαν την πίτα τους

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, στις 18.00, στη Λευκαδίτικη Στέγη κόπηκε η καθιερωμένη παραδοσιακή λαδόπιτα. Η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη και ο Σύλλογός μας  ένα επίπεδο ψηλότερα,  έτοιμος  για “υψηλές πτήσεις”!

Πλήθος κόσμου, όπου ανάμεσά τους παρευρίσκονταν ο δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Γεώργιος Χατζηδάκης, ο Λευκαδίτης δήμαρχος Βύρωνα κ. Γρηγόρης Κατωπόδης, ο αντιδήμαρχος Λευκάδας κ. Γιάννης Λιβιτσάνος συνοδευόμενος από το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Νίκο Τυπάλδο, ο πρώην δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Θεόδωρος Γεωργάκης, αντιδήμαρχοι, αρχηγοί παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Ηλιούπολης, πρόεδροι πολιτιστικών Συλλόγων  της Λευκάδας και της Ηλιούπολης.

Οι Λευκαδίτες στην Ηλιούπολη έκοψαν την πίτα τους

          Την πίτα  ευλόγησε ο ηγούμενος της Ι. Μ. Φανερωμένης Λευκάδας πανοσιολογιότατος π. Νικηφόρος Ασπρογέρακας ως εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Λευκάδας και Ιθάκης κ. κ. Θεόφιλου.

Φέτος ξεκινήσαμε με κάτι νέο και αξιόλογο! Τη βυζαντινή μας χορωδία, η οποία υπό την καθοδήγηση του πρωτοψάλτη – καθηγητή μουσικής κ. Πέτρου Δασκαλοθανάση ερμήνευσε ύμνους και βυζαντινά κάλαντα. Το νέο μας σχήμα έκανε πολύ καλή εμφάνιση κι απέσπασε το ζεστό χειροκρότημα του κοινού.

Η βραδιά συνεχίστηκε με την πολυφωνική μας χορωδία, η οποία υπό την καθοδήγηση του μαέστρου κ. Πέτρου Μήτσου ερμήνευσε επτανησιακά κάλαντα, κάλαντα Λευκάδας και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Κατόπιν ήρθε η ώρα του χορευτικού μας να ανεβάσει τον ενθουσιασμό στα ύψη. Νέοι και νέες φορώντας την πανέμορφη λευκαδίτικη φορεσιά χόρεψαν τραγούδια της Λευκάδας υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ. Πέτρου Μήτσου.

          Τα παραπάνω τμήματα συνόδευσαν οι μουσικοί: Ελένη Φουρλάνου κανονάκι, βιόλα, κλαρίνο. Κωνσταντίνος Φουρλάνος λαούτο, μαντολίνο, Μαρία Σύρτα κρουστά, Χρ. Γιάννης Φουρλάνος κρουστά.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ευάγγελος Γεωργάκης   απένειμε τιμητικές πλακέτες στους μουσικούς Παναγιώτη Φίλιππα, Σπύρο Γράψα και Νίκο Κατωπόδη για την προσφορά τους στο Σύλλογο και τη Λευκάδα.

Στη συνέχεια ευχήθηκε υγεία και προκοπή σε όλους  προχώρησε στην κοπή της λαδόπιτας και στο μοίρασμα των κομματιών.

Ο ηγούμενος της μονής ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά, την ευλογία της Μεγαλόχαρης και ανέφερε ότι αυτό που βλέπει εδώ είναι ωρίμανση στο Σύλλογό μας και μεγαλείο. Κάθε φορά και καλύτερα και πιο σπουδαία πράγματα γίνονται στο Σύλλογο.

Ο Δήμαρχος της Ηλιούπολης κ. Χατζηδάκης αφού παρέλαβε το κομμάτι του προχώρησε σε μια σημαντική εξαγγελία. Η ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΙ.

Ευχές και συγχαρητήρια για το έργο του Συλλόγου είπαν ο Λευκαδίτης αντιδήμαρχος Βύρωνα κ. Γρηγόρης Κατωπόδης, ο πρώην δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Θεόδωρος Γεωργάκης και όλοι οι άλλοι παρευρισκόμενοι επίσημοι και απλοί πολίτες.

 

Τελειώνοντας ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας:

Τα ”SUPER MARKET” ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

Το αρτοποιείο ΚΑΛΟΣ για την προσφορά της λαδόπιτας

Το ΚΤΕΛ Λευκάδας που πάντα μας φέρνει κοντά με την πατρίδα

Φροντιστήρια Κυρίτσης

Ψητοπωλείο Λόντζα

Κοσμηματοπωλείο “ΜΙΚΕΛΙΔΗ”, Ηλιούπολη

 

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΟΠΗ

ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

     

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *