Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου στο συνέδριο για το ΕΣΠΑ

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου στο συνέδριο για το ΕΣΠΑ

Συμμετοχή του Προέδρου κ. Σκιαδαρέση Σωτήρη  στο Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027

 Την Παρασκευή 17/1/2020 ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας και Πρόεδρος του Ε.Ο.Α.Ε.Ν κ. Σκιαδαρέσης Σωτήρης συμμετείχε στο Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στην Αθήνα στο Μέγαρο Μουσικής, εκπροσωπώντας τη Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου- Ηπείρου – Ιονίων Νήσων.

Το Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο για τη νέα προγραμματική περίοδο 2021 – 2027 σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του διαλόγου όλων των παραγωγικών δυνάμεων, των κοινωνικών και επιστημονικών φορέων και των αρμόδιων αρχών για τη χάραξη πολιτικής.

Στόχο έχει τη διαμόρφωση των στρατηγικών επιλογών σε Εθνικό και Περιφερειακό επίπεδο, για όλα τα κρίσιμα αναπτυξιακά και κοινωνικοοικονομικά ζητήματα της νέας προγραμματικής περιόδου.

Το συνέδριο αποτελεί την έναρξη σε μια απαιτητική πορεία ανάλυσης, ανοιχτής διαβούλευσης και διαμόρφωσης της νέας αναπτυξιακής στρατηγικής που θα διέπει το νέο ΕΣΠΑ και τα προγράμματά του.

Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν με την ομιλία του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη,  ενώ υπήρξε τοποθέτηση του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά και της Επιτρόπου Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων κα Εlisa Ferreira.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου στο συνέδριο για το ΕΣΠΑ

O φορέας μας επικροτεί τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη για την μέχρι τώρα πορεία του και τη διεξαγωγή του αναπτυξιακού συνεδρίου, αφού επικεντρώνεται στις επενδύσεις για την ανάκαμψη και την αναζωογόνηση της εθνικής οικονομίας.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Σκιαδαρέσης Σωτήρης

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *