Το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης στην πλατεία

Το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης στην πλατεία

Μια όμορφη εκδήλωση οργάνωσε ο Δήμος την Τρίτη το πρωί στην κεντρική πλατεία της Λευκάδας με σκοπό να  φέρει σε επαφή μικρούς και μεγάλους με την έννοια και την διαδικασία της ανακύκλωσης. Έτσι στήθηκε το “Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης” το οποίο αναμφίβολα ευχαριστήθηκαν τουλάχιστον τα παιδιά. Η εκδήλωση εντάσσονταν στην γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλεται από πλευράς του Δήμου Λευκάδας να καλλιεργηθεί συνείδηση ανακύκλωσης ώστε να ρίχνονται τα ανακυκλώσιμα υλικά από μικρούς και μεγάλους στους μπλε κάδους.

Βέβαια το μεγάλο στοίχημα παραμένει αφενός να υπάρχουν παντού αυτοί οι μπλε κάδοι και αφετέρου το περιεχόμενό τους να κατευθύνεται και να διαχειρίζεται κατάλληλα κι όχι στην χωματερή…

Πάντως σαν αρχή είναι αξιόλογη και πρέπει να στηριχθεί.

(Οι φωτογραφίες είναι του ΦΟΡΤΣΑ ΛΕΥΚΑΔΑ)

Το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης στην πλατεία

Τα παιδιά πάντως το ευχαριστήθηκαν…

Το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης στην πλατεία

Εντυπωσιακός κι ο κύκλος της ανακύκλωσης…

Το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης στην πλατεία

Παρών κι ο δήμαρχος με τον αναπληρωτή του…

Το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης στην πλατεία

Μοιράστηκαν μπλε σακούλες και άφθονο υλικό…

*****

Ακολουθεί το σχετικό Δελτίο Τύπου του Δήμου:

 

ΝΟΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Λευκάδα, 6/11/19

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα και την Τρίτη (4-5/11/2019) οι ενημερωτικές δράσεις για την ευαισθητοποίηση του κοινού και της εκπαιδευτικής κοινότητας στην ανακύκλωση συσκευασιών και κυρίως στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων που καταλήγουν στη θάλασσα, ειδικότερα των πλαστικών μιας χρήσης.

Τα σχολεία του νησιού της Λευκάδας, η κεντρική πλατεία της πόλης όπου στήθηκε το Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης, και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας αποτέλεσαν σημεία ενδιαφέροντος για εκατοντάδες μαθητές και δεκάδες πολίτες, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με την ορθή διαδικασία της ανακύκλωσης, που τόσο το περιβάλλον μας την έχει ανάγκη.

Ο Δήμος Λευκάδας, η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης συνεχίζουν τη συνεργασία τους με τους παρακάτω στόχους:

  • Αύξηση των γνώσεων και των δεξιοτήτων των μαθητών και των οικογενειών τους σχετικά με τα πλαστικά μιας χρήσης, την ανακύκλωση, την κυκλική οικονομία και την αειφόρο ανάπτυξη.
  • Ενημέρωση των επαγγελματιών της εστίασης, του τουρισμού, της γεωργίας και της αλιείας για τα πλαστικά μιας χρήσης.
  • Ενημερωμένη και ευαισθητοποιημένη τοπική κοινωνία στα πλαστικά μιας χρήσης, τις δυνατότητες και την αξία της ανακύκλωσης.

Η προσπάθεια για μια ΚΑΘΑΡΗ ΛΕΥΚΑΔΑ συνεχίζεται.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *