Θ. Σολδάτος: Με 3 αντιδημάρχους στηρίζουμε τον δήμαρχο

Θ. Σολδάτος: Με 3 αντιδημάρχους στηρίζουμε τον δήμαρχο

Με το σημερινό του δελτίο τύπου ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης “Αλλάζουμε Πορεία” ενημερώνει ότι η Κίνησή του θα στηρίξει τον νέο Δήμαρχο Λευκάδας με τρεις αντιδημάρχους και πιθανόν με έναν ακόμη εντεταλμένο σύμβουλο απ΄ την παράταξή του, εφόσον του ζητηθεί!

Ακολουθεί το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του κ. Σολδάτου:

***

01.09.2019

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

      “ÁΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ”

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Έχοντας υπόψη,

  1. ότι ο ισχύων νόμος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει προκαλέσει έλλειμμα κυβερνησιμότητας σε πολλούς δήμους της χώρας,
  2. τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν στο Δήμο Λευκάδας μετά την προσέγγιση και το διάλογο που αναπτύχθηκε μεταξύ του νέου Δημάρχου Λευκάδας και δημοτικών παρατάξεων του νέου δημοτικού συμβουλίου κατά το τελευταίο τρίμηνο,
  3. τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες καλείται να ασκήσει καθήκοντα η νέα δημοτική αρχή εξαιτίας των αυξημένων προβλημάτων του Δήμου και του περιορισμένου αριθμού δημοτικών συμβούλων που διαθέτει,
  4. την αναγκαιότητα καλύψεως όλων των θέσεων ευθύνης του Δήμου, (δηλαδή των αντιδημάρχων, των προέδρων και των στελεχών των επιτροπών και των νομικών προσώπων του Δήμου Λευκάδας),

 

η δημοτική μας παράταξη αποφάσισε να ανταποκριθεί στην πρόσκληση του δημάρχου Λευκάδας κ. Χ. Καλού, περί αξιοποιήσεως ενός εκ των δημοτικών μας συμβούλων σε θέση αντιδημάρχου, (πέραν των δύο αντιδημάρχων που προκύπτουν εκ του νόμου*, στις νησιωτικές κοινότητες Καλάμου και Καστού).

Εφόσον θεωρηθεί απαραίτητο, θα διατεθεί ένας ακόμη δημοτικός μας σύμβουλος, που θα αξιοποιηθεί ως “εντεταλμένος σύμβουλος”.

 

Επιθυμούμε να ξεκαθαρίσουμε ότι η ανταπόκρισή μας στην πρόσκληση της νέας δημοτικής αρχής, αποτελεί συνεισφορά της δημοτικής μας παράταξης στο έργο που πρέπει να επιτελεστεί και μόνο έτσι πρέπει να εκλαμβάνεται, χωρίς να αποτελεί στοιχείο συνεργασίας βασισμένο σε προγραμματική συμφωνία.

 

Ζητούμενο είναι να υπερβούμε ως Δήμος τις τεράστιες δυσκολίες, τα προβλήματα και τις εκκρεμότητες που έχουν συσσωρευτεί, εξαιτίας άστοχων ή ελλειμματικών ενεργειών του παρελθόντος.

 

Με εκτίμηση

 

Θοδωρής Σολδάτος

 

* Στις νησιωτικές κοινότητες, αντιδήμαρχοι ορίζονται εκ του νόμου, εκλεγμένοι σύμβουλοι της πλειοψηφίας.

Πλειοψηφία και εκλεγμένους συμβούλους στις νησιωτικές κοινότητες του Δήμου Λευκάδας, διαθέτει μόνο η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση “Αλλάζουμε Πορεία”, στην οποία έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *