Η προεκλογική εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Λευκάδα

Η προεκλογική εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Λευκάδα

Δελτίο Τύπου  1/7/2019

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 Την Κυριακή 30/06 πραγματοποιήθηκε  η  προεκλογική εκδήλωση της τοπικής ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, στη Κεντρική Πλατεία της Λευκάδας με θέμα: «Τουρισμός και εξορυκτικό κεφάλαιο, κοινός αγώνας εργαζομένων, αγροτών  ενάντια στην επέλασή τους»

 Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των υποψηφίων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις βουλευτικές εκλογές τα οποία είναι:

  1. ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ : απόφοιτος Πανεπιστημίου Αιγαίου, τμήματος Μεσογειακών Σπουδών, με κατεύθυνση στη Γλωσσολογία της Ν/Α Μεσογείου.  Επαγγελματίας οδηγός με δίκυκλο όχημα και ξενοδοχοϋπάλληλος τους θερινούς μήνες . Πρώην μέλος της ΕΑΑΚ  και τώρα μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
  2. ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΤΑΣΙΑ): αναπληρώτρια εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής, υποψήφια διδάκτορας του ΠΤΕΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.    Μέλος της Ζ ΕΛΜΕ, του Συντονιστικού Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών , μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η προεκλογική εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Λευκάδα 

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των δύο προσκεκλημένων ομιλητών.

 

Ο Κώστας Βουρεκάς αρχιτέκτονας, μιλώντας  για τον τουρισμό, έκανε μια  αναφορά σε στατιστικά στοιχεία σχετικά με τον τουρισμό, σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο, με έμφαση στη ραγδαία ανάπτυξη της τελευταίας περιόδου. Αναδείχθηκαν  τα βασικά χαρακτηριστικά του κλάδου του τουρισμού, η πολυκλαδικότητα, η εποχικότητα, η χωρική δέσμευση και ο τουρισμός ως επιχείρηση έντασης εργασίας,  με αποτέλεσμα  πολλές, αλλά κακοπληρωμένες , ελαστικοποιημένες και εντατικοποιημένες θέσεις εξαρτημένης εργασίας και ένα τοπίο στο οποίο κυριαρχούν  οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις στην αυτοαπασχόληση.                                                                                              Τόνισε την αναγκαιότητα της συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων.                                                                               Τέλος εξετάστηκαν οι σύγχρονες τάσεις στον κλάδο, η μετάβαση από μικρές επιχειρήσεις, στη συγκέντρωση του οφέλους σε λίγους, μέσω των ιδιωτικοποιήσεων, των μεγάλων επενδύσεων και των λεγόμενων ολοκληρωμένων τουριστικών αναπτύξεων.

Η προεκλογική εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Λευκάδα

Ο Σωτήρης Λιαμπότης, μέλος της πρωτοβουλίας ενάντια στους υδρογονάνθρακες από την Ηγουμενίτσα  μιλώντας για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων τόνισε:                                                   το ρόλο της κυβέρνησης για την υπογραφή των συμβάσεων με τις πολυεθνικές και τον ρόλο των ΕΛΠΕ, στη μοιρασιά του παραγόμενου προϊόντος.                                                                Την ανάγκη απάντησης του λαού άμεσα για την κατάργηση των συμβάσεων, μέσα από την ανάπτυξη των αγώνων του και το συντονισμό ολων των πρωτοβουλιών και κινημάτων που εναντιώνονται όχι μόνο στην εξόρυξη των υδρογονανθράκων αλλά και σε κάθε τι που προωθείται εναλλακτικά (πράσινη ενέργεια, ανεμογεννήτριες, φράγματα κλπ) που μπροστά στο κέρδος των καπιταλιστών καταστρέφουν την ζωή και το μέλλον μας.

7 ΙΟΥΛΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ!!!!!                                                                                 ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ  ΑΝΤΑΡΣΥΑ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *