2ωρο κλείσιμο του Κτηματολογίου αποφάσισε η Λ. Συνέλευση

στους Τσουκαλάδες, όπου χθες δρομολογήθηκαν κινητοποιήσεις…

2ωρο κλείσιμο του Κτηματολογίου αποφάσισε η Λ. Συνέλευση

Το πάνελ της Συνέλευσης: (Από αριστερά προς τα δεξιά): Αποστόλης Βεργίνης πρόεδρος της Τ.Κ. Τσουκαλάδων και προεδρεύων της Λ.Σ., Στάθης Βλάχος εντεταλμένος σύμβουλος καθαριότητας, Κώστας Σέρβος αντιδήμαρχος, Θεόδωρος Χαλικιάς αντιπεριφερειάρχης και Θανάσης Καββαδάς βουλευτής. 

Έγινε χθες (Τετάρτη 3-4-10) το βράδυ, στο καφενείο του Γιάννη Ροντογιάννη στους Τσουκαλάδες, η Λαϊκή Συνέλευση με θέμα τα προβλήματα με το Κτηματολόγιο, που είχε συγκαλέσει η Τοπική Κοινότητα Τσουκαλάδων, προκειμένου να γίνει ενημέρωση ως προς τα προβλήματα με το Κτηματολόγιο στην περιοχή, τα οποία δυστυχώς υπάρχουν και ταλαιπωρούν τους κατοίκους από πολλά χρόνια και να ληφθούν αποφάσεις για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν στην συνέχεια με στόχο την επίλυσή τους.

2ωρο κλείσιμο του Κτηματολογίου αποφάσισε η Λ. Συνέλευση

Αρκετοί ήταν οι Τσουκαλαδιώτες που παρευρέθηκαν στην Λαϊκή αυτή Συνέλευση. Στο πάνελ της εξουσίας ήταν ο βουλευτής Θ. Καββαδάς, ο αντιπεριφερειάρχης  Θ. Χαλικιάς, ο αντιδήμαρχος Κ. Σέρβος, ο εντεταλμένος σύμβουλος Σταθ. Αραβανής και λίγο πιο δίπλα ο πρόεδρος της Τ. Κοινότητας Αποστόλης Βεργίνης, ενώ μαζί με τον κόσμο είδαμε κάποιους υποψήφιους των δημοτικών εκλογών καθώς και κάποιους γνωστούς και μη εξαιρετέους κομματικούς από όλο σχεδόν το πολιτικό φάσμα.

2ωρο κλείσιμο του Κτηματολογίου αποφάσισε η Λ. Συνέλευση

Όρθιος (αριστερά) ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αποστόλης Βεργίνης

Αποτέλεσμα αυτής της πανσπερμίας ήταν να υπάρξουν και πολιτικές αντιπαραθέσεις και εντάσεις, που όμως δεν ξέφυγαν από τα όρια και έσβηναν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων αλλά και του προέδρου!

Αφού ενημέρωσαν οι πολιτικοί του πάνελ για τις ενέργειές τους, που όπως συμβαίνει 15 χρόνια τώρα δεν έφεραν λύση στο πρόβλημα, το λόγο πήραν οι δημότες και ανάμεσα σ΄ αυτός έκανε παρέμβαση ο δικηγόρος κ. Φώντας Γράψας που φάνηκε ότι έχει ασχοληθεί με το θέμα κι έχει την γνώση των νομικών παραμέτρων και των δυσκολιών του, ο οποίος επικεντρώθηκε στην νομική κυρίως πλευρά του προβλήματος και κυρίως έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου μην τυχόν και εκπνεύσει η προθεσμία για την επανακαταμέτρηση των περιουσιών, που κατά μια εκτίμηση εκπνέει τον Σεπτέμβρη…

2ωρο κλείσιμο του Κτηματολογίου αποφάσισε η Λ. Συνέλευση

Ο δικηγόρος Φώντας Γράψας (στον κίτρινο κύκλο) κατέθεσε σφαιρικά την νομική του άποψη για το θέμα, εντοπίζοντας μεταξύ άλλων σαν μείζονα κίνδυνο την παραγραφή του δικαιώματος επανακαταμέτρησης λόγω παρέλευσης της προθεσμίας (τον Σεπτέμβρη του 2019).

 Στην συνέχεια και αφού τοποθετήθηκαν όσοι εκ των παρόντων το επιθυμούσαν, κατατέθηκαν διάφορες προτάσεις.

2ωρο κλείσιμο του Κτηματολογίου αποφάσισε η Λ. Συνέλευση

Η πρώην δήμαρχος Καρυάς (και νυν υποψήφια δημοτική σύμβουλος) Σεβαστή Κωνσταντινίδη διευκόλυνε την Συνέλευση με την κατάθεση της δημοσιοϋπαλληλικής της εμπειρίας…

Περιληπτικά οι τελικές αποφάσεις στις οποίες κατέληξε η επιτροπή αγώνα της συνέλευσης είναι:

-Το συμβολικό 2ωρο κλείσιμο των γραφείων του Κτηματολογίου την Παρασκευή 5 Απριλίου στις 8:30π.μ. στο οποίο μάλιστα προσκαλούν και τις Αρχές να συμμετάσχουν.

-Να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία των πραγματικών μετρήσεων στο έδαφος κι όχι στα χαρτιά…

-Η δημιουργία του Κτηματολογίου να λύνει κι όχι να δημιουργεί περισσότερα προβλήματα

*****

Η ανακοίνωση – κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα της Συνέλευσης στο σύνολό της έχει ως εξής:

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

             Η Τοπική Κοινότητα και η επιτροπή αγώνα των κατοίκων των Τσουκαλάδων, υλοποιώντας την απόφαση της Λαϊκής Συνέλευσης του χωριού (Τετάρτη 3/4),

καλεί

τους κατοίκους του χωριού, όπως και κάθε Λευκαδίτη που θίγεται από την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργήσει σε πολλές περιοχές της Λευκάδας η εφαρμογή του ονομαζόμενου κατά τα άλλα κτηματολόγιου σε

ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ 2ΩΡΟ ΚΛΕΊΣΙΜΟ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ

την Παρασκευή 5/4 στις 8:30 το πρωί. Καλεί επίσης τις τοπικές αρχές (Δήμος- Περιφέρεια- Βουλευτής)  να παρίστανται και να στηρίξουν τόσο τη συγκεκριμένη κινητοποίηση, όσο και κάθε άλλη που θα ακολουθήσει, στην κλιμάκωση του αγώνα, για:

-να ξεκινήσει ΑΜΕΣΑ η διαδικασία των πραγματικών μετρήσεων των ιδιοκτησιών στο έδαφος και όχι στα χαρτιά, όπως συμφωνήθηκε ότι θα γίνει αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων κι ακόμη δεν άρχισε. Δε μπορεί να μας εμπαίζει η κυβέρνηση λέγοντας ότι συνεχίζεται η διαδικασία επαναπροσδιορισμού των ιδιοκτησιών και στους Τσουκαλάδες που υπάρχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα να μην έχει ξεκινήσει τίποτε.

Η επανακαταμέτρηση να αφορά το σύνολο των ιδιοκτησιών χωρίς να αφήνει καμιά περιοχή ή ιδιοκτησία του χωριού (αλλά και όπου εφαρμόστηκαν οι πιλοτικές μετρήσεις) εκτός επανακαταμέτρησης, όπως συμφωνήθηκε. Η φράση που ειπώθηκε από την υπεύθυνη κυρία Κλωνάρη (στη συνάντηση που είχαμε στο αρμόδιο υπουργείο )ήταν ΕΚΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΟΛΑ (στους Τσουκαλάδες). Παρόντες, εκτός από τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας και την επιτροπή αγώνα από τους Τσουκαλάδες, ο Βουλευτής, ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος και αντιδήμαρχοι.

-Τη δημιουργία κτηματολόγιου που θα λύνει οριστικά τα όποια ιδιοκτησιακά προβλήματα και ΔΕ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ.

  • Η διαδικασία της επανακαταμέτρησης ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ όλα τα προηγούμενα χρόνια. Δε μας χαρίστηκε από κανέναν.

 

ΟΣΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ,      ΤΟΣΟ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ.

                                                                                          

                               Τοπικό Συμβούλιο Κοινότητας Τσουκαλάδων

                                              Επιτροπή αγώνα    

                                  

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *