Αλλάζει η “ΧΑΡΤΑ 19” τα εκλογικά δεδομένα στη Λευκάδα;

Αλλάζει η «ΧΑΡΤΑ 19» τα εκλογικά δεδομένα στη Λευκάδα;

Η δημοσιοποίηση της δημιουργίας ενός νέου πολιτικού φορέα πανελλαδικής κλίμακας απειλεί να αλλάξει τα δεδομένα των εκλογικών αναμετρήσεων της χρονιάς γενικότερα και ειδικότερα τις ισορροπίες που τείνουν να διαμορφωθούν στις δικές μας δημοτικές εκλογές! 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά ξεκινώντας από το δημοσίευμα  του “newsbeast.gr”,  (www.newsbeast.gr/politiki/arthro/4668435/), αντίστοιχο του οποίου δημοσιεύτηκε και σε άλλα πανελλαδικής εμβέλειας ΜΜΕ και το οποίο έχει ως εξής:

***

Αποχώρησαν από το ΚΙΝΑΛ και έφτιαξαν τη «Χάρτα 19»

Η μετεξέλιξη της ομάδας των «108» σε πολιτικό φόρουμ

Την εμφάνισή της έκανε το απόγευμα της Τετάρτης μια νέα πολιτική πρωτοβουλία που υποστηρίζει το εγχείρημα της προοδευτικής συμμαχίας για τη συμπόρευση των δυνάμεων της Αριστεράς, της Κεντροαριστεράς και της πολιτικής οικολογίας.

Tο φόρουμ πολιτικού προβληματισμού «Χάρτα 19» αποτελεί τη μετεξέλιξη, με οργανωτικά πλέον χαρακτηριστικά, της ομάδας των «108» μελών και στελεχών του Κινήματος Αλλαγής, τα οποία πρόσφατα αποχώρησαν από το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη, σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Στην πρώτη τους συγκέντρωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, οι μετέχοντες, σύμφωνα με τους διοργανωτές, ξεπέρασαν τα 200 άτομα. Όπως τονίζουν τα μέλη της «Χάρτας 19», η συζήτηση που διεξήχθη με παρευρισκόμενους από όλη τη χώρα, αποτύπωσε την εικόνα των πολιτικών εξελίξεων σε Ελλάδα και Ευρώπη, εντόπισε τις ευκαιρίες και τις αδυναμίες της Κεντροαριστεράς και έλαβε αποφάσεις σε σχέση με τους θεματικούς τομείς που θα επεξεργαστεί και τις προτάσεις που θα καταθέσει στο επόμενο διάστημα.

Στην οργανωτική ομάδα της «Χάρτα 19» συμμετέχουν ο Λάμπρος Ρώσσης (επιχειρηματίας) ως συντονιστής και οι Γεώργιος Μπιτάκος (τοπογράφος μηχανικός), Σπύρος Αποστόλου Σπύρος (σύμβουλος εξαγωγών), Θεόδωρος Σκαμάγκος (επιχειρηματίας), Ιωάννης Χαρωνίτης (μηχανολόγος –αεροναυπηγός), Ευαγγελία Μαρκοπούλου (πτυχιούχος πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών), Άγγελος Αγραφιώτης (επιχειρηματίας) και Ιωάννης Λιβιτσάνος (τοπογράφος μηχανικός).

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι μετέχοντες στη συνεδρίαση εξουσιοδότησαν τον κ. Ρώσση να παραστεί στη συνδιάσκεψη που προγραμματίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες ημέρες με αντικείμενο την αναζήτηση μιας κοινής πλατφόρμας των προοδευτικών συλλογικοτήτων ενάντια στην ακροδεξιά και το νεοφιλελευθερισμό, καθώς και τη συγκρότηση μιας ευρείας συμμαχίας αριστερών και κεντροαριστερών πολιτών και φορέων.

*****

Σημείωση Σύνταξης του ΦΟΡΤΣΑ ΛΕΥΚΑΔΑ: Θεωρούμε χρήσιμο να θυμίσουμε ότι ο κ. Λάμπρος Ρώσσης που στο παραπάνω δημοσίευμα φέρεται ως Συντονιστής του νέου πολιτικού φορέα “ΧΑΡΤΑ 19”, ο οποίος έρχεται συχνά στη Λευκάδα και μάλιστα φέρεται να είναι ιδιοκτήτης εξοχικού στην Νικιάνα, είναι παλαιός γνώριμός μας από το 2016, όταν αιφνιδίως μπήκε από μόνος του στους επισήμους κατά την περιφορά του Επιταφίου στην αγορά και μάλιστα έκανε αίσθηση λόγω του ασυνήθιστου για την περίσταση ντυσίματός του.

Ας θυμηθούμε τι ακριβώς έγραψε τότε το ΦΟΡΤΣΑ ΛΕΥΚΑΔΑ στο σχετικό ρεπορτάζ της ανάρτησής του με τίτλο “Η περιφορά των Επιταφίων στον πεζόδρομο της αγοράς της Λευκάδας”, της 30-4-2016 (www.fortsalefkada.gr/epikairotita/32816/):

Αλλάζει η «ΧΑΡΤΑ 19» τα εκλογικά δεδομένα στη Λευκάδα;

Ο …άγνωστος «επίσημος» (με την γραβάτα και το μοντέρνο-σκισμένο τζην) μεταξύ του δημάρχου και του αντιπεριφερειάρχη!

Ο εν λόγω εμφανίστηκε από το πουθενά στην περιφορά του Επιταφίου της Μητρόπολης στο ύψος του Αγίου Μηνά, αυτοσυστήθηκε σαν Γραμματέας …κάπου, πήρε τη θέση του μεταξύ των επισήμων και κατεγράφη στην τοπική ιστορία σαν ο πρώτος επίσημος με τρύπιο τζην! Πάντως το κοντράστ έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον: Δεξιά κι αριστερά οι «δικοί μας επίσημοι» κοστουμαρισμένοι πλην ξεγραβάτωτοι και στη μέση ο άγνωστος γραβατωμένος πλην με τρύπιο τζην! Και μεις που νομίζαμε πως με τους Συριζανέλ τα είχαμε δει όλα…

******

Εκ των υστέρων λοιπόν μάθαμε ότι ο γραβατωμένος με το τρύπιο τζην “επίσημος” ήταν ο επιχειρηματίας και υπεύθυνος Μεταφορών και Δικτύων του ΠΑΣΟΚ (που τότε ήταν στην αντιπολίτευση) κ. Λάμπρος Ρώσσης, ο σημερινός Συντονιστής -σύμφωνα με το πρόσφατο δημοσίευμα- του νέου φορέα “ΧΑΡΤΑ 19”.

Αυτά τα γεγονότα βέβαια από μόνα τους, ίσως δεν θα ήταν και τόσο σημαντικά για την Λευκάδα αν έλλειπε ένα ειδικότερο στοιχείο του ρεπορτάζ για την “ΧΑΡΤΑ 19”:

Όπως ασφαλώς θα προσέξατε, μεταξύ των 8 μελών που αποτελούν την οργανωτική ομάδα του νέου πολιτικού φορέα (και τελευταίος κατά σειράν) αναφέρεται και ένας Ιωάννης Λιβιτσάνος (τοπογράφος μηχανικός) που αν δεν είναι συνωνυμία και σατανική σύμπτωση ως προς το επάγγελμα, δημιουργεί ένα πολύ ενδιαφέρον ζήτημα που ενδεχομένως να αλλάζει τα δεδομένα των δημοτικών κυρίως εκλογών. Γιατί ο κ. Ιωάννης Λιβιτσάνος (αν είναι ο Λευκαδίτης) τυχαίνει να είναι ήδη υποψήφιος δήμαρχος Λευκάδας με τον ανεξάρτητο συνδυασμό “Κοινωνία Πολιτών” και ο καθένας αντιλαμβάνεται πως έχει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον να ξεκαθαρίσει η κατάσταση σ΄ αυτό εδώ το σημείο.

Επικοινωνήσαμε πριν από αρκετές ώρες με τον κ. Ιωάννη Λιβιτσάνο και τον ρωτήσαμε ευθέως αν είναι ο ίδιος το οργανωτικό μέλος που αναφέρεται στο ρεπορτάζ. Μας δήλωσε ότι γνωρίζει τον κ. Ρώσση και ότι ίσως να τον έβαλε εκείνος εν αγνοία του. Τελικά συμφώνησε στο αίτημά μας να ρωτήσει και να μας ενημερώσει σχετικά. Επειδή όμως πέρασαν περισσότερες από 7 ώρες απ΄ την επικοινωνία μας και δεν είχαμε κανένα νεότερο, δημοσιοποιούμε το θέμα με την πρέπουσα επιφύλαξη και με την δέσμευση ότι μόλις μας ενημερώσει για κάτι το διαφορετικό, ευχαρίστως θα το δημοσιεύσουμε αμέσως. Διαφορετικά θα προβληματιστούμε κι εμείς μαζί με σας για το πως ενδεχομένως θα μεταβληθούν τα προεκλογικά πράγματα στον τόπο μας… 

  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *