6 υποψηφίους του στη Ζάκυνθο παρουσίασε ο Σ. Σπύρου

6 υποψηφίους του στη Ζάκυνθο παρουσίασε ο Σ. Σπύρου

Ζάκυνθος 25-02-2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τους πρώτους υποψηφίους για το ψηφοδέλτιο της Ζακύνθου του συνδυασμού «Ιόνιος Συμμαχία» παρουσίασε σήμερα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της  Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπύρος Σπύρου εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι η «μάχη» αυτή θα είναι νικηφόρα.

Ο κ. Σπύρου στην εισήγησή του αναφέρθηκε σε βασικά ζητήματα που απασχολούν  την Ζάκυνθο αλλά και στο έργο το οποίο έγινε κατά τη διάρκεια της δικής του θητείας ως Περιφερειάρχη. Υπενθύμισε ότι  μεγάλα έργα ύψους 40 εκ. ευρώ σχεδιάστηκαν, ξεκίνησαν, προχώρησαν ή και ολοκληρώθηκαν την περίοδο αυτή, όπως η αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης της πόλης της Ζακύνθου,  η επέκταση του κτηρίου ΟΔΑΖ, το Νοσοκομείο, έργα οδικής ασφάλειας και Αλυκές – Ξύγκια καθώς και σειρά άλλων μικρότερων έργων. Τόνισε  ότι το θέμα της βελτίωσης και συντήρησης των υπαρχουσών υποδομών είναι κομβικής σημασίας για το σύνολο των νησιών του Ιονίου καθώς τα τελευταία χρόνια η απαξίωση και η εγκατάλειψη είναι κοινή εικόνα στα Επτάνησα. Επιπρόσθετα ανέφερε ότι στο σχεδιασμό της Ιονίου Συμμαχίας είναι η δημιουργία αναπτυξιακών έργων που θα δώσουν τη δυνατότητα στήριξης της οικονομίας στους δύο βασικούς πυλώνες της, τον τουρισμό και την παραγωγή.

Για τον συνδυασμό «Ιόνιος Συμμαχία» ανέφερε ότι απευθύνεται στο σύνολο της κοινωνίας επισημαίνοντας ιδιαίτερα ότι η αξιοπρέπεια και η θέληση για προσφορά στον τόπο είναι πάνω από «ταμπέλες».  Άνθρωποι γνωστοί στην κοινωνία της Ζακύνθου, με προσφορά στα κοινά, μετέχουν στην προσπάθεια αυτή τόνισε χαρακτηριστικά. Η συνεργασία είναι αυτή που μπορεί να δώσει απαντήσεις στο τέλμα το οποίο έχει περιέλθει η περιοχή μας είπε ο κ. Σπύρου για να προσθέσει ότι ο συνδυασμός Ιόνιος Συμμαχία  είναι αποφασισμένος να αγωνιστεί και να διεκδικήσει προκειμένου να στηρίξει την κοινωνία.

Σε ό,τι αφορά τον ίδιο προσωπικά, ο κ. Σπύρου τόνισε ότι δεν σκοπεύει να ξεστρατίσει από  τον δρόμο που επί χρόνια ακολουθεί, της συνεργασίας της συνεννόησης  και της ευθύνης.  Εξέφρασε επίσης την βεβαιότητα ότι με την υπάρχουσα γνώση του τόπου και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει, με την αξιοποίηση πόρων  και με πολύ δουλειά μπορούν να ανακάμψουν τα νησιά μας.

Σε ό,τι αφορά τους υποψηφίους του συνδυασμού «Ιόνιος Συμμαχία» για την Ζάκυνθο, ο Σπύρος Σπύρου επεσήμανε ότι είναι άνθρωποι με σημαντική συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι της Ζακύνθου. Είναι άνθρωποι επιτυχημένοι, άξιοι και αποτελεσματικοί στο έργο το οποίο έχουν επιτελέσει και επιτελούν σε κάθε βαθμίδα δραστηριότητάς τους.

Οι υποψήφιοι που παρουσίασε ο κ. Σπύρου στη Ζάκυνθο  είναι (αλφαβητικά):

ΔΡΟΓΓΙΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ του Αναστασίου, υπάλληλος Πυροσβεστικού Σώματος.

ΛΑΖΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΣ του Χαραλάμπους, επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης ζαχαροπλαστείων “ΗΔΙΟΝ”.

ΜΑΛΑΠΕΤΣΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ (Σάσα) του Νικολάου, πρώην διευθύντρια ΙΚΑ Ζακύνθου.

ΜΑΡΙΝΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ  του Νικολάου, πρώην υπάλληλος ΟΑΕΕ Ζακύνθου.

ΜΥΛΩΝΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ του Διονυσίου, γιατρός.

ΤΣΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Αντωνίου, επιχειρηματίας, πρώην Πρ. Κοινότητας Μπόχαλης.

6 υποψηφίους του στη Ζάκυνθο παρουσίασε ο Σ. Σπύρου

 

Συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων  του Νοσοκομείου

Τα οξύτατα προβλήματα που υπάρχουν στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου «Άγιος Διονύσιος» ήταν το κύριο αντικείμενο της συνάντησης που είχε σήμερα το πρωί ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο και υποψήφιος Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου συνοδευόμενους από συνεργάτες του, με το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Ο κ. Σπύρου χαρακτήρισε τουλάχιστον απογοητευτικά τα αποτελέσματα των όποιων κινήσεων έχουν γίνει επιρρίπτοντας ευθύνες στο αρμόδιο Υπουργείο για την κατάσταση που επικρατεί. «Εγκατάλειψη και αδιαφορία στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, τους οποίους έχουν θέσει απέναντί  τους δυστυχώς» είπε χαρακτηριστικά.

6 υποψηφίους του στη Ζάκυνθο παρουσίασε ο Σ. Σπύρου

 Ο Σπ. Σπύρου τόνισε ότι η στελέχωση  της Παιδιατρικής  Κλινικής και του ΕΚΑΒ καθώς και  η  λειτουργία  της  Μονάδας Εντατικής Θεραπείας  είναι ζητήματα εξόχως ουσιαστικά για την προστασία της ζωής κατοίκων και επισκεπτών. Η όποια δε ενδιάμεση προτεινόμενη κυβερνητική λύση δεν καλύπτει το καθολικό αίτημα για πλήρη λειτουργία των υπηρεσιών του Νοσοκομείου.

Χρειάζονται άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις ανέφερε ο κ. Σπύρου ο οποίος τόνισε ότι θα αγωνιστεί γι’ αυτή την δίκαιη απαίτηση της κοινωνίας της Ζακύνθου.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *