Παρουσίαση βιβλίου & Ομιλία Κωνσταντίνου Πίττα

Παρουσίαση βιβλίου & Ομιλία Κωνσταντίνου Πήτα

Παρουσίαση βιβλίου & Ομιλία Κωνσταντίνου Πίττα

 

Η φωτογραφική ομάδα Λευκάδας ΦΩΤΟ.κύτταρο σας προσκαλεί στην παρουσίαση βιβλίου – ομιλία του διακεκριμένου φωτογράφου Κωνσταντίνου Πίττα, “Εικόνες μιας άλλης Ευρώπης” που θα πραγματοποιηθεί στο:

Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λευκάδας

το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, ώρα 19:00

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Μετά την παρουσίαση των φωτογραφιών

θα ακολουθήσει συζήτηση με τον φωτογράφο

 

 Λίγα λόγια για τον φωτογράφο:

Ο Κωνσταντίνος Πίττας γεννήθηκε στην Αθήνα όπου τελείωσε το Βαρβάκειο και το Ε. Μ. Πολυτεχνείο. Έπειτα από μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία, επιστρέφει στην Αθήνα για να εργαστεί ως μηχανικός.

Σύντομα, το 1984, αρχίζει να φωτογραφίζει στους δρόμους της πόλης , εγκαταλείπει τη δουλειά του και τελειώνει σε ένα χρόνο το πρώτο του φωτογραφικό σχέδιο, με θέμα την Αθήνα και τους Αθηναίους.

Το 1985 ξεκινά το πενταετές ταξίδι του στις χώρες της Ευρώπης του Ψυχρού Πολέμου για ένα βιβλίο που θα τις περιλαμβάνει όλες. Το 1989, με την πτώση του Τείχους, εγκαταλείπει το σχέδιό του και τη φωτογραφία και «θάβει» τη δουλειά του για 25 χρόνια.

Το 2014 ανακαλύπτει τυχαία σε μια αποθήκη τις παλιές του εικόνες και την επόμενη χρονιά εκδίδει ένα βιβλίο με αυτές, τις «Εικόνες μιας άλλης Ευρώπης», που το φθινόπωρο του 2016 αποτέλεσαν το υλικό της μεγάλης ομότιτλης έκθεσης στο Μουσείο Μπενάκη.

 

____________________________________________________________

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *