Δελτίο τύπου του Σπύρου Σπύρου

Δελτίο τύπου του Σπύρου Σπύρου

Κέρκυρα 21-01-2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την συνεδρίασή του χθες Κυριακή 20.01.2019 εξέδωσε ψήφισμα στο οποίο ουσιαστικά εγκαλούνται οι αστυνομικές αρχές για τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησαν σχετικά με την δίωξη αφισοκολλητή στην Κέρκυρα.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Ιόνιος Πολιτεία» Σπύρος Σπύρου σε δηλώσεις του ανέφερε τα εξής:

«Θέλοντας να εκφράσουμε τις θέσεις μας σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι το ψήφισμα αυτό εκδόθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο στο τέλος της συνεδρίασης και ενώ τόσο η μείζονα αντιπολίτευση όσο και άλλες παρατάξεις είχαν αποχωρήσει.

Επισημαίνουμε την αντίθεσή μας ως προς την διαχείριση του θέματος αλλά και επί τοις ουσίας, καθώς, πιστεύουμε ότι ένα λάθος δεν μπορεί να καλυφθεί με ένα ακόμη.

Ένα ολόκληρο Περιφερειακό Συμβούλιο σύρθηκε σε έκδοση ψηφίσματος εκφράζοντας θέση χωρίς να έχει βέβαια στοιχεία για την άσκηση των καθηκόντων αρχών όπως αυτή της αστυνομίας, προς την οποία εμείς επισημαίνουμε ότι διατηρούμε την εμπιστοσύνη μας. Οι υποθετικές αναφορές εξάλλου είναι εμφανείς στα αναγραφόμενα στο εν λόγω ψήφισμα.

Κυρίως όμως η έκδοση ενός ψηφίσματος δεν μπορεί να αποφασίζεται για επικοινωνιακούς λόγους αλλά θα πρέπει να βασίζεται σε ουσιαστικές πολιτικές απόψεις.

Το να εκδίδει ψήφισμα το Συμβούλιο στο οποίο μιλά για αυτονόητα δεδομένα όπως είναι τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών καταδεικνύει ουσιαστικά τον επικοινωνιακό χαρακτήρα αυτής της επιλογής.

Πολύ περισσότερο όμως νομίζουμε ότι το Συμβούλιο δεν μπορεί να προχωρά σε τέτοιες επιλογές όταν ένα ζήτημα είναι υπό εξέταση από την δικαιοσύνη η οποία ακόμη δεν έχει αποφανθεί γι’ αυτό.

Με τέτοιες αποφάσεις πιστεύουμε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο υπηρετεί με λάθος τρόπο τον ρόλο του.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *