Τα Ιόνια Νησιά στη συζήτηση Μοσκοβισί – Κράτσα

Και δήλωση της υποψηφίου περιφερειάρχη για την τραγική κατάσταση του συστήματος υγείας στα Ιόνια Νησιά

                Τα Ιόνια Νησιά στη συζήτηση Μοσκοβισί – Κράτσα                                                                                      

17 Ιανουαρίου 2019

 

Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου

Υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

τ. Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

M: info@rodikratsa.gr

U: www.rodikratsa.gr

F: https://www.facebook.com/RodiKratsa

 

                                                                    

                                                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα–Τσαγκαροπούλου, τ. Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. Παλιοί γνώριμοι και συνάδελφοι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συζήτησαν για την πορεία της Ευρώπης, τις επερχόμενες Ευρωεκλογές όπως και για την ανάγκη επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων και της ανάκαμψης στην Ελλάδα.

Η υποψήφια Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις εμπειρίες της από τα Ιόνια νησιά και στο πρόγραμμά της για τη σημασία των Περιφερειών στην ποιότητα ζωής των πολιτών, στην ανάπτυξη όπως και στη συνοχή της χώρας.

Συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό να αναγνωρίζεται και να προβάλλεται ο ρόλος της Ε.Ε. στον σχεδιασμό και στους χρηματοδοτικούς πόρους ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών και συνεργασιών τους εντός κι εκτός Ε.Ε.

Συμφώνησαν επίσης για την ευθύνη που φέρουν οι ηγεσίες σε κεντρικό, τοπικό και περιφερειακό επίπεδο για τη σωστή αξιοποίηση αυτών των δυνατοτήτων.

Η υποψήφια Περιφερειάρχης προσκάλεσε τον Γάλλο Ευρωπαίο αξιωματούχο στα Ιόνια Νησιά.


&

Δήλωση της υποψήφιας Περιφερειάρχη Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου με αφορμή τον θάνατο διασωληνωμένων ασθενών λόγω έλλειψης ΜΕΘ

 Τραγική η κατάσταση στο σύστημα υγείας στα Ιόνια Νησιά, καταγγέλλει η υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου:

 «Η απώλεια ζωών ασθενών από την έλλειψη ή την μη λειτουργία Μονάδων Εντατικής Θεραπείας λόγω έλλειψης κατάλληλου προσωπικού ή εγκατάλειψης των μηχανημάτων  είναι το αποκορύφωμα της αναποτελεσματικότητας και της αναλγησίας των κυβερνώντων.Οι πολίτες και επισκέπτες των Ιονίων Νήσων είναι εκτεθειμένοι σε κινδύνους από τις λοιμώξεις σε έξαρση και εγκαταλελειμμένοι από το σύστημα υγείας. Επίσης, οι  διασωληνωμένοι ασθενείς αντιμετωπίζουν δυσχέρεια διακομιδής τους λόγω μακράς λίστας αναμονής του ΕΚΑΒ, λόγω συχνών διακοπών συγκοινωνίας με τη Δυτική Ελλάδα  εξαιτίας κακών καιρικών συνθηκών, όπως και λόγω του υψηλού κόστους αεροκομιδής που κυμαίνεται στα 7.000 ευρώ.Απίστευτες συνθήκες που χρήζουν της άμεσης ενεργοποίησης και αντιμετώπισης από την κυβέρνηση και την αυτοδιοίκηση».

Ρόδη Κράτσα-ΤσαγκαροπούλουΥποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων
Ευρωβουλευτής 1999-2014 & Αντιπρόεδρος Ε.Κ. 2007-2012
Βουκουρεστίου 34

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *