Το 1ο Γυμνάσιο στην Βιβλιοθήκη του Ν. Σβορώνου

Το 1ο Γυμνάσιο στην Βιβλιοθήκη του Ν. Σβορώνου

Την Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018, οι μαθητές της Β΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Λευκάδας, επισκέφθηκαν τη Βιβλιοθήκη Ν. Σβορώνου στα πλαίσια προγραμματισμένης διδακτικής επίσκεψης. Στο συγκεκριμένο χώρο, κατόπιν συνεννόησης και σε συνεργασία με τους αρμόδιους δημόσιους φορείς, παρακολούθησαν ειδικό πρόγραμμα με πληροφοριακό υλικό για τη ζωή και το έργο του σπουδαίου ιστορικού Ν. Σβορώνου, με τη βοήθεια της νέας τεχνολογίας. Η κ. Παρασκευή Κοψιδά- Βρεττού και η κ. Άννα Κοψιδά ξενάγησαν τους μαθητές στο χώρο, τους έφεραν σε επαφή με προσωπικά αντικείμενα και βιβλία του Ν. Σβορώνου, τους εξοικείωσαν με την ιστορική μεθοδολογία και τους βοήθησαν να συνειδητοποιήσουν την αξία των ιστορικών πηγών και τεκμηρίων για την ιστορία και την ιστορική έρευνα, για την καλλιέργεια κριτικής σκέψης και τη βαθύτερη κατανόηση των γεγονότων, ιδεών, καταστάσεων της εποχής.

Με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι μαθητές και τις εμπειρίες που  αποκόμισαν θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στην τάξη σχετικά με το μάθημα της ιστορίας και τη σημασία της αξιοποίησης των ιστορικών πηγών.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Κοντομίχη Αναστάσιο για τη ζεστή φιλοξενία στη Βιβλιοθήκη Ν. Σβορώνου και ιδιαιτέρως την κ. Παρασκευή Κοψιδά- Βρεττού και την κ. Άννα Κοψιδά για τη συμβολή τους στη βιωματική, «αυθεντική» μάθηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *