Νέο δελτίο έκτακτων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ

Νέο δελτίο έκτακτων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ

Στο έλεος της  «Σοφίας» θα βρεθεί και αύριο Παρασκευή η Ελλάδα, με την ΕΜΥ να προειδοποιεί με νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για ένταση των χιονοπτώσεων τις επόμενες ώρες 

Η κακοκαιρία που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, με κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας και τις χαμηλές θερμοκρασίες, θα επηρεάσει και το επόμενο διήμερο τη χώρα αναφέρει η ΕΜΥ.

Η ΕΜΥ προβλέπει ένταση των χιονοπτώσεων σε Κεντρικη Μακεδονια, Θεσσαλια, Στερεα Αττική, Εύβοια και Σποράδες, παγετό τις πρωινές και βραδινές ώρες και θυελλωδεις ανέμους στο Αιγαίο.

Ήδη από την κακοκαιρία, μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει η Ευβοια ενώ σε δεκάδες περιοχές του εθνικού και επαρχιακού δικτύου είναι απαραίτητη η χρήση αλυσίδων.

Πιο αναλυτικα προβλέπει:

Για αύριο παρασκευή (04-01-2019)

Οι χιονοπτώσεις που σημειώνονται, θα ενταθούν μετά το μεσημέρι στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά (συμπεριλαμβανόμενης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες, βαθμιαία στην ανατολική Μακεδονία και από αργά το βράδυ στη Θράκη και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Στα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια τοπικές βροχές η χιονόνερο. Στις υπόλοιπες περιοχές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά ημιορεινά. Εξασθένηση το βράδυ στα βόρεια.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο από -7 έως 1 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: Newsbomb.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *