Αποζημίωση για ζημιές από δάκο ζητά ο βουλευτής

Αποζημίωση για ζημιές από δάκο ζητά ο βουλευτής

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΒΒΑΔΑΣ

Βουλευτής Ν. Λευκάδας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Αθήνα 10 Δεκεμβρίου 2018

 

Την αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών της Λευκάδας για το δάκο

από Ευρωπαϊκούς πόρους ζητά ο βουλευτής Θανάσης Καββαδάς

από τον υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

 

Την καταβολή αποζημιώσεων στους ελαιοπαραγωγούς της Λευκάδας από Ευρωπαϊκούς πόρους, για τις ζημιές που υπέστησαν οι εφετινές παραγωγές τους από το δάκο, ζητά ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς από τον υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

 

Ο βουλευτής σημειώνει ότι οι έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν το νησί σε συνδυασμό με τον ανεπαρκή ψεκασμό κατά του εντόμου, είχαν ως αποτέλεσμα την ραγδαία εξάπλωσή του, με συνέπεια να πληγεί ανεπανόρθωτα τόσο η παραγωγή όσο και η ποιότητα του λαδιού.

 

Ως εκ τούτου ζητά την αποζημίωση για τις απώλειες παραγωγής από το δάκο από Ευρωπαϊκούς πόρους δεδομένου ότι δεν προβλέπεται αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ.

 

Όπως σημειώνει ο κ. Καββαδάς η ζημιά που υπέστησαν οι ελαιοπαραγωγοί – αγρότες επιδεινώνει την ήδη άσχημη οικονομική τους κατάσταση, οι οποίοι πέρα από την κατεστραμμένη παραγωγή, έχουν να αντιμετωπίσουν πάγιες υποχρεώσεις όπως οι αυξημένες εισφορές για τον ΕΛΓΑ – ΟΓΑ και γενικότερα την υψηλή φορολογία που έχει επιβληθεί στον κλάδο.

 

Παράλληλα ζητά από τον υπουργό να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι ψεκασμοί να γίνονται κάθε χρόνο στο σωστό χρόνο και με τη σωστή συχνότητα, για να περιοριστεί το έντομο του δάκου και να προστατεύεται η παραγωγή.

Για να δείτε την ερώτηση πατήστε εδώ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *