Σύσκεψη δημ. Αρχής με προέδρους για το Κτηματολόγιο

Σύσκεψη δημ. Αρχής με προέδρους για το Κτηματολόγιο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

   Λευκάδα 23-11-2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

 

Πραγματοποιήθηκε χθες, 22 Νοεμβρίου 2018, σύσκεψη της Δημοτικής Αρχής με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στη διαδικασία δήλωσης των ακινήτων στο «Ελληνικό Κτηματολόγιο».

Στη συνάντηση που έγινε ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου, κ. Κωνσταντίνου Δρακονταειδή, παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος, κ. Κωνσταντίνος Σέρβος, οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι, κ.κ. Ευστάθιος Βλάχος, Ευάγγελος Κοντομίχης, ο Πρόεδρος Τσουκαλάδων, κ Απόστολος Βεργίνης, ο Πρόεδρος Αλέξανδρου-Νικιάνας, κ. Σπύρος Νίκας, ο Πρόεδρος Σπανοχωρίου, κ. Γιώργος Χαλικιάς, ο Πρόεδρος Λαζαράτων, κ. Απόστολος Λάζαρης, ο Πρόεδρος Καβάλου, κ. Βασίλης Λιβιτσάνος και ο Πρόεδρος Απόλπαινας, κ. Στέφανος Χαλικιάς.

Οι Πρόεδροι ενημερώθηκαν από τον Δήμαρχο για τις αποφάσεις που πάρθηκαν στη Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων των Τσουκαλάδων, που έγινε στις 17 Νοεμβρίου 2018. Στην τοποθέτησή του, ο κ. Δρακονταειδής, ανέφερε ότι η έναρξη της εργολαβίας για τον επαναπροσδιορισμό των ορίων αποτελεί ένα θετικό βήμα, όμως σε καμιά περίπτωση δεν λύνει το σύνολο των προβλημάτων που έχουν προκύψει.

Ακολούθησε συζήτηση και συμφωνήθηκαν από κοινού τα αιτήματα που θα κατατεθούν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τα οποία είναι:

α.        Να ξεκινήσει άμεσα η εργολαβία για τον επαναπροσδιορισμό των ορίων, όπου εφαρμόστηκε πιλοτικά το κτηματολόγιο στην Λευκάδα.

β.         Το χρονικό διάστημα μέχρι την περαίωση της επανακαταμέτρησης, οι όποιες δικαιοπραξίες να διεξάγονται με το καθεστώς που υπήρχε πριν το κτηματολόγιο. (Διαχρονική δέσμευση όλων των ΔΣ του ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ  από 1-6-2006 και μετά)

γ.         Τα χαρακτηρισμένα (με ευθύνη του Κτηματολογίου) σπίτια και αγροτεμάχια με τον όρο «αγνώστου» να συμπεριληφθούν μέσα στο καθεστώς της επανακαταμέτρησης και να μην υποχρεωθεί κανένας  σε περαιτέρω έξοδα δικαστικά κλπ για την νομιμοποίηση τους.

δ.         Να δοθεί η δυνατότητα και σε άλλες περιοχές της Λευκάδας, που εφαρμόστηκε το πιλοτικό πρόγραμμα, να γίνουν ενστάσεις για να διορθωθεί η γεωμετρική απεικόνιση, γιατί με τον τρόπο που έγινε πολλοί συμπολίτες μας δεν δήλωσαν τα ακριβή όρια των ιδιοκτησιών τους.

 

Τα αιτήματα αυτά θα εισαχθούν για συζήτηση και λήψη απόφασης στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας καθώς και στην επόμενη αντίστοιχη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων.

Το επόμενο βήμα είναι να κανονιστεί συνάντηση με τον Υπουργό, κ. Γεώργιο Σταθάκη, παρουσία του «Ελληνικό Κτηματολόγιο», όπου αντιπροσωπεία της Επιτροπής θα θέσει τα αιτήματα όπως αναφέρθηκαν παραπάνω.

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *