Βύθισε στο σκοτάδι την μισή Λευκάδα η καταιγίδα!

Βύθισε στο σκοτάδι την μισή Λευκάδα η καταιγίδα!

Σκοτάδι και αγωνία στους κατοίκους του μεγαλύτερο μέρους της πόλης της Λευκάδας προκάλεσε η ισχυρή νυχτερινή καταιγίδα… 

Είναι γνωστό πως οι αστείες υποδομές που χαρακτηρίζουν τον τόπο μας, αλλά και την πατρίδα μας γενικότερα, αντέχουν και λειτουργούν μόνο στις πολύ φυσιολογικές και ήπιες καιρικές συνθήκες που -ευτυχώς- επικρατούν. Σε οποιαδήποτε κάπως πιο ασυνήθιστη κατάσταση, όπως είναι η αύξηση ή η πτώση της θερμοκρασίας σε επίπεδο καύσωνα ή παγετού, μια ισχυρή καταιγίδα, μια έντονη βροχόπτωση, μια φυσιολογική χειμωνιάτικη θαλασσοταραχή, μια συνηθισμένη (σε άλλες χώρες) χιονόπτωση που αφήνει δέκα πόντους χιόνι, ή μια ομίχλη, οι υποδομές μας αποδείχνονται ανεπαρκείς και συνήθως καταρρέουν!

Έτσι οποιοδήποτε απ΄ αυτά τα φαινόμενα συνήθως είναι αρκετό να αναστατώσει σοβαρά τη ζωή των κατοίκων, να κόψει το ρεύμα, το νερό, το τηλέφωνο, το ίντερνετ, το σήμα της τηλεόρασης (δημόσιας ή συνδρομητικής  δορυφορικής), ή να προκληθούν καταστροφές, να πλημμυρίσουν δρόμοι και σπίτια, να κατολισθήσουν δρόμοι, να αποκλειστούν χωριά, να παγώσουν και να σπάσουν οι σωλήνες της ύδρευσης και γενικότερα ν΄αποδειχθεί πόσο τριτοκοσμική χώρα είμαστε.

Η πάγια πρακτική που μετέρχονται σε τέτοιες περιπτώσεις οι αρμόδιοι, είναι να βαφτίζουν το φαινόμενο ακραίο, θεομηνία ή …κυκλώνα κι έτσι καθαρίζουν, τουλάχιστον μέχρι να έρθει το επόμενο!

Μια τέτοια κατάσταση έζησε η πόλη την νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, που άφησε χωρίς ρεύμα (και τα παρελκόμενά του) τους περισσότερους κατοίκους της πόλης. Η κατάσταση εκεί αποκαταστάθηκε  μετά από δυο ώρες και κάτι, για να διακοπεί το ρεύμα στο Νυδρί πλέον, για το υπόλοιπο της νύχτας…

Υ.Γ: Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας η διακοπή ρεύματος οφείλονταν σε κομμένο καλώδιο του δικτύου…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *