Λιμεναρχείο Λευκάδας: Αναμένονται θυελλώδεις άνεμοι

Λιμεναρχείο Λευκάδας: Αναμένονται θυελλώδεις άνεμοι

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

1. Σύμφωνα με το από 17-11-2018/1330 UTC – Α.Α. 391/2018 ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΕΜΥ, προβλέπεται για: α) το Βόρειο Ιόνιο Ανατολικά του 19.50, συνεχίζει τουλάχιστον μέχρι 18/04 UTC Ανατολικοί 8 και από 17/18 UTC 8 Ή 9, β) για το Βόρειο Ιόνιο Δυτικά του 19.50, συνεχίζει τουλάχιστον μέχρι 18/04 UTC Ανατολικοί Νοτιοανατολικοί 8 Ή 9.

Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες των ελλιμενισμένων σκαφών σε λιμένες, μαρίνες, αλιευτικά καταφύγια ή όρμους της περιοχής μας:

(α) Να προβούν ΑΜΕΣΑ στην ασφαλή πρόσδεση των σκαφών τους.

(β) Να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για παροχή βοήθειας στα σκάφη τους ή αλλού, εφόσον απαιτηθεί.

Επιπλέον παρακαλούνται οι μαρίνες Λευκάδας, «ΠΛΟΥΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ» και «ΒΟΥΝΑΚΙ», όπως ενημερώσουν, τα ορμούντα σε περιοχή αρμοδιότητας τους μικρά πλοία, επαγγελματικά και ερασιτεχνικά, αλιευτικά σκάφη, σκάφη αναψυχής, καθώς και ναυταθλητικούς ομίλους για την αποφυγή της δραστηριοποίησής τους, κατά το χρόνο ισχύος του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

2. Συνίσταται στους ιδιοκτήτες σκαφών να μην αποπλέουν από λιμένες ή εφόσον ήδη έχουν αποπλεύσει να επιστρέψουν εγκαίρως σε ασφαλές λιμένα ή όρμο.

3. 4η ΜΣΕΠ παρακαλείται για την προσοχή της επί τυχόν περιστατικού σε θαλάσσια περιοχή και άμεση ενημέρωση της Υπηρεσίας μας.

4. Υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωση ανάγκης οι επικοινωνίες μεταξύ σκαφών και Υπηρεσίας μας διενεργούνται στο κανάλι VHF 12 και τηλεφωνικά στο 26450-22322.

O Α.Φ
Αρχ/στης Λ.Σ ΣΑΝΤΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *