Επίσκεψη της Ρόδης Κράτσα στη Ζάκυνθο μετά τον σεισμό

Επίσκεψη της Ρόδης Κράτσα στη Ζάκυνθο μετά τον σεισμό

Από το γραφείο της υποψήφιας

Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου

 

 

Δελτίο Τύπου

 

Η υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου στην Ζάκυνθο για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ισχυρής  σεισμικής δόνησης

Η υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου έφτασε στην Ζάκυνθο λίγες ώρες μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση.

Επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές και είχε απευθείας  ενημέρωση από τον Δήμαρχο Ζακύνθου κ. Παύλο Κολοκοτσά, τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας κύριο Δημήτρη Γιαννούλη, τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Άκη Ζήβα, από υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου και της Περιφέρειας.

Ενημερώθηκε επίσης από τους αρμόδιους φορείς για τα αιτήματα των επαγγελματιών και επιχειρηματιών για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τη διακοπή των εργασιών, την αναταραχή και την ανασφάλεια που δημιουργείται από τις συνεχείς μετασεισμικές δονήσεις.

«Είναι γεγονός ότι η Ζάκυνθος άντεξε λόγω της αντισεισμικότητας των κτιρίων και των υποδομών της. Το μέγεθος των συνεπειών σε νοικοκυριά κι επιχειρήσεις, εκκλησίες και μνημεία, θα το γνωρίζουμε όταν ολοκληρωθεί η καταγραφή.

Πρέπει όμως, άμεσα να  αντιμετωπισθούν τα αιτήματα του επαγγελματικού και επιχειρηματικού κόσμου για διευκολύνσεις στην αποπληρωμή των ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεών τους.

Δυστυχώς, το Περιφερειακό Συντονιστικό Συμβούλιο, δεν εξέτασε τα θέματα αυτά και φυσικά δεν πήρε καμία σχετικά απόφαση παρέμβασης στο Υπουργείο Οικονομικών και στο  Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Οι ίδιοι οι φορείς προσέφυγαν στα αρμόδια Υπουργεία και εξασφάλισαν την παράταση των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων του μηνός Οκτωβρίου», δηλώνει η υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κυρία Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου.

Rodi Kratsa

Υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *