Η απελθούσα ΔΕ του ΤΕΙ ΙΝ για το Κέντρο Νεότητας

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΙ ΙΝ για το Κέντρο Νεότητας

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Η απελθούσα Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να γνωστοποιήσει στους πολίτες της Λευκάδας και σε όλη την Πανεπιστημιακή Κοινότητα στο Ιόνια Νησιά την παραχώρηση κατά χρήση στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (και εφεξής Ιόνιο Πανεπιστήμιο) των Ο.Τ. 302 και 305 ευρισκόμενα στη θέση «Βαρδάνια» Λευκάδας, με κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης & Οικονομίας και Οικονομικών, με σκοπό την στέγαση του νέου Πανεπιστημιακού Τμήματος Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ιονίου Πανεπιστημίου. Η παραχώρηση αυτή και η συγκρότηση της Προσωρινής Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Περιφερειακής Ανάπτυξης βάζουν τις σωστές βάσεις στη δρομολόγηση έναρξης λειτουργίας του νέου Τμήματος εντός δύο ετών.

Είμαστε υποχρεωμένοι να υπογραμμίσουμε ότι το όλο εγχείρημα δεν ήταν εύκολο έργο, λόγω των περίπλοκων ιδιοκτησιακών σχέσεων των εν λόγω οικοπέδων, των γραφειοκρατικών εμποδίων, της υποτίμησης της σημασίας του εγχειρήματος από μερίδα της τοπικής κοινωνίας και άστοχων κινήσεων των τοπικών άρχων.

Όλα τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής και ιδιαίτερα ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Δραγώνας και ο Αντιπρόεδρος Α΄ κ. Αθανάσιος Καλαφάτης που είχαν την ευθύνη του όλου εγχειρήματος κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να ξεπεράσουν τις όλες δυσκολίες που έμπαιναν στο δρόμο της παραχώρησης. Σε αυτό σημείο οφείλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας σε όσους συμπαραστάθηκαν στην προσπάθεια αυτή και ειδικότερα στους Υπουργούς Παιδείας, Οικονομίας & Ανάπτυξης και Οικονομικών, τον Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τον Βουλευτή  Λευκάδας και την τοπική αυτοδιοίκηση Λευκάδας.

Αφήνοντας πίσω το δύσκολο παρελθόν, θα είμαστε παρόντες ώστε το ενοποιημένο Ιόνιο Πανεπιστήμιο να προχωρήσει γρήγορα στην ανακατασκευή του κτιρίου και στην εξασφάλιση όλων των απαραίτητων υλικοτεχνικών υποδομών και εξοπλισμών, ώστε μέσα στο οριζόμενο από το νόμο χρονικό όριο να αρχίσει η λειτουργία του νέου Τμήματος καθώς και του παραρτήματος Οικονομικής και Κοινωνικής Ιστορίας «Νίκος Σβορώνος» του Ινστιτούτου Ιστορικών Μελετών του Πανεπιστημίου.

Η επιλογή του Τμήματος Περιφερειακής Ανάπτυξης στη Λευκάδα δεν ήταν καθόλου τυχαία. Η Λευκάδα βρίσκεται στο μέσον της περιφέρειας Ιονίων Νήσων και συνδέεται άμεσα με την περιφέρεια Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδος. Το νέο αυτό Τμήμα της Λευκάδας σε συνεργασία με το νέο Τμήμα Τουριστικών Σπουδών στην Κέρκυρα θα παίξει σημαντικό ρόλο στην προαγωγή της οικονομικής ανάπτυξης των εν λόγω περιφερειών δημιουργώντας πολλαπλασιαστικά πολιτιστικά και οικονομικά αποτελέσματα προς όφελος της Κοινωνίας και του Πολιτισμού στον ευρύτερο χώρο της Δυτικής Ελλάδας.

Ήρθε τώρα η ώρα της ανταπόκρισης και της βοήθειας της τοπικής κοινωνίας.

Το Προεδρείο της Απελθούσας Δ.Ε. του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Καθηγητής Ιωάννης Δραγώνας, Πρόεδρος

Καθηγητής Αθανάσιος Καλαφάτης, Α’ Αντιπρόεδρος

Καθηγητής Ιωάννης Χάλαρης, Β’ Αντιπρόεδρος

Καθηγητής Ερνέστος Τζαννάτος, Γ’ Αντιπρόεδρος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *