Γίνονται δυο δημοσκοπήσεις στην Λευκάδα για δημάρχους

Γίνονται δυο δημοσκοπήσεις στην Λευκάδα για δημάρχους

Δύο δημοσκοπήσεις βρίσκονται αυτή την στιγμή σε εξέλιξη στον δήμο Λευκάδας, εν όψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου 2019.

Η πρώτη που εξελίσσεται κατά το τελευταίο τριήμερο (τουλάχιστον), διαπιστωμένα γίνεται από γνωστή και αναγνωρισμένη εταιρεία. Καθυστερήσαμε όμως να το δημοσιεύσουμε γιατί  περιμέναμε αφενός να γίνει πολλαπλή διασταύρωση της πρώτης πληροφορίας που είχαμε και αφετέρου γιατί προσπαθήσαμε να εντοπίσουμε τον ενδιαφερόμενο που την παρήγγειλε.

Σ΄αυτήν, πέρα από σημαντικό αριθμό πληροφοριών για την τοποθέτηση των δημοτών απέναντι στην σημερινή δημοτική Αρχή και στους επί μέρους τομείς ευθύνης της, οι ερωτώμενοι καλούνται να καταθέσουν την άποψή τους για τους εξής πέντε υποψηφίους δημάρχους: Για τον σημερινό δήμαρχο,  για τον π. βουλευτή Θοδωρή Σολδάτο, για τον πρόεδρο του Επιμ/ρίου Σωτήρη Σκιαδαρέση, για τον Μπάμπη Καλό και για τον Κώστα Γρηγόρη (Φλούδα). Και τέλος κάνοντας τους πιθανούς υποψηφίους ζευγάρια, ερωτούν τους συμμετέχοντες στην δημοσκόπηση ποιον θα προτιμούσαν από το κάθε ζευγάρι, αν θα περνούσε στον β΄γύρο. Η αίσθηση που δημιουργήθηκε, τόσο σ΄εμάς όσο και στους περισσότερους απ΄τους ερωτώμενους με τους οποίους μιλήσαμε, είναι πως η δημοσκόπηση αυτή έχει παραγγελθεί από το περιβάλλον του δημάρχου.

Όσον αφορά την δεύτερη δημοσκόπηση, δεν καταφέραμε ακόμη να διασταυρώσουμε πειστικά την γνησιότητά της, που σημαίνει ότι δεν γνωρίζουμε την εταιρεία που την κάνει, ούτε όμως και αποκλείουμε την περίπτωση να είναι ψευδεπίγραφη. Με κάθε επιφύλαξη λοιπόν, σε αυτήν οι πιθανοί υποψήφιοι δήμαρχοι ανεβαίνουν στους 8, αφού στους 5 προηγούμενους προστίθενται η Μαριάννα Καρφάκη, ο Βασίλης Αραβανής και ο Μάκης Μελάς ή (Μαλλιάς).

Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση και για ότι νεώτερο θα σας ενημερώσουμε. Το βέβαιο πάντως είναι ότι τα όργανα άρχισαν από νωρίς φέτος και πως μέχρι τον Μάη που θα στηθούν οι κάλπες, δεν πρόκειται να πλήξουμε….

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *