Ο βουλευτής για το σχέδιο πόλης Λυγιάς-Καρυωτών

Ο βουλευτής για το σχέδιο πόλης Λυγιάς Καρυωτών

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΒΒΑΔΑΣ

Βουλευτής Ν. Λευκάδας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 31 Μαΐου 2018

 

Συνάντηση του βουλευτή Ν. Λευκάδας Θανάση Καββαδά στο υπουργείο Πολιτισμού για το σχέδιο πόλης των οικισμών Λυγιάς- Καρυωτών – Σπασμένης Βρύσης του δήμου Λευκάδας

 

Με τη διευθύντρια της Διεύθυνσης Ιστορικών, Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (ΔΙΠΚΑ) του υπουργείου Πολιτισμού κ. Έλενα Κουντούρη, συναντήθηκε χθες ο βουλευτής Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, σχετικά με το σχέδιο πόλης των οικισμών Λυγιάς – Καρυωτών – Σπασμένης Βρύσης του δήμου Λευκάδας, μέρος του οποίου βρίσκονται εντός του αρχαιολογικού χώρου της αρχαίας πόλης της Λευκάδας.

Ο βουλευτής ζήτησε και είχε αναλυτική ενημέρωση για την πρόοδο του φακέλου που έχει υποβληθεί από την εφορία αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας από τις 18 Δεκεμβρίου 2017 και αφορά στην επανέγκριση της Πολεοδομικής Μελέτης Επέκτασης των οικισμών Λυγιάς- Καρυωτών – Σπασμένης Βρύσης.

Ο κ. Καββαδάς επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι ο φάκελος πρέπει να προχωρήσει προς συζήτηση σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), προκειμένου να λήξει επιτέλους η ταλαιπωρία των πολιτών, καθώς το θέμα παραμένει σε εκκρεμότητα πάνω από 30 χρόνια.

Οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου ενημέρωσαν το βουλευτή ότι ο σχετικός φάκελος έχει ελεγχθεί και είναι έτοιμος να εισαχθεί προς συζήτηση.

Η κ. Κουντούρη επεσήμανε ότι ο φάκελος θα διαβιβαστεί στο ΚΑΣ για να συζητηθεί σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Σχολιάστε

  1. Δε μάζευε και υπογραφές των ποδοσφαιρικών σωματείων και των φολκλορικών συγκροτημάτων που όπως μας ενημέρωσε είχαν καθοριστική συμβολή στην πρόσφατη απόφαση Γαβρόγλου. Τώρα που βρήκε την συνταγή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *