Έκτακτο δελτίο καιρού με καταιγίδες και χαλάζι

Έκτακτο δελτίο καιρού με καταιγίδες και χαλάζι

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα έως και την ερχόμενη Τετάρτη με το σκηνικό να αλλάζει με βροχές και ισχυρές καταιγίδες που κατά τόπους είναι πιθανόν να συνοδεύονται από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ τα φαινόμενα κυρίως στα ηπειρωτικά της χώρας θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Αναλυτικά, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν:

Σήμερα, Σάββατο 5 Μαΐου

Τις απογευματινές ώρες η Ήπειρος, η δυτικής Στερεά, η δυτική Μακεδονία και πιθανόν η Θεσσαλία (κυρίως δυτικής και βόρεια) και τις βραδινές ώρες η κεντρική Μακεδονία.

Την Κυριακή, 6 Μαΐου

Κατά διαστήματα η δυτική και κεντρική Μακεδονία και πιθανόν το πρωί οι Σποράδες. Από τις μεσημβρινές ώρες η Ήπειρος, δυτική Στερεά, η Θεσσαλία και πιθανόν η Εύβοια, η ανατολική Στερεά, βόρεια Πελοπόννησος και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Τη Δευτέρα, 7 Μαΐου

Κατά διαστήματα μέχρι το μεσημέρι η Εύβοια και μέχρι το απόγευμα το ανατολικό Αιγαίο και πιθανόν οι Κυκλάδες, η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και η ανατολική Στερεά. Τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες πιθανόν και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Την Τρίτη 8 και την Τετάρτη 9 Μαΐου, πιθανόν τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες τις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές.

Περισσότερες πληροφορίες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Ο καιρός σήμερα

Τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά οι οποίες από το απόγευμα στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτικής Μακεδονία και πιθανόν τη Θεσσαλία και από το βράδυ την κεντρική Μακεδονία δεν αποκλείεται τοπικά να είναι ισχυρές και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Αραιές νεφώσεις αναπτύσσονται στην Αττική που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μέχρι το απόγευμα πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 17 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και το μεσημέρι καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι πνέουν ασθενείς μεταβλητοί και το βράδυ βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 14 και 25 βαθμούς κελσίου

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από τις απογευματινές ώρες καταιγίδες οι οποίες πρόσκαιρα τοπικά θα είναι ισχυρές. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά οι οποίες στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα είναι τοπικά ισχυρές. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το βράδυ και στα νότια θα σταματήσουν.

Άνεμοι: ασθενείς μεταβλητοί και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 13 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες καταιγίδες οι οποίες στη Θεσσαλία πιθανόν να είναι τοπικά ισχυρές. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το βράδυ και στα νότια θα σταματήσουν.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια 5 τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.

Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι 3 με 5 και στα υπόλοιπα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 17 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή, 6 Μαΐου

Άστατος και κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Πιθανόν το πρωί και στις Σποράδες ενώ από τις μεσημβρινές ώρες την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία και πιθανόν την Εύβοια, τη βόρεια Πελοπόννησο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά στα νότια πελάγη 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά της χώρας.

Πηγή:Eleftherostypos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *