Μια χειροτεχνία με αγάπη στην Ευαγγελίστρια

Μια χειροτεχνία με αγάπη στην Ευαγγελίστρια

Ο πανέμορφος πετρόκτιστος Ιερός Ναός της Ευαγγελίστριας στο Νιοχώρι που βλέπετε στην πάνω φωτογραφία, είναι ο μοναδικός Βυζαντινού ρυθμού Ναός στο νησί μας (κτισμένος σε σχήμα σταυρού και με τρούλο). Έχοντας ανακαινιστεί ο Ναός σχετικά πρόσφατα, αποτελεί κόσμημα όχι μόνο για το Νιοχώρι αλλά και για την Λευκάδα ολόκληρη.

Όπως μας ενημερώνει (μέσω του τοπικού πολιτιστικού Συλλόγου “ΜΕΛΑΝΥΔΡΟΣ” o Antonio Raptis), κατασκευάστηκε με πολλή αγάπη και τοποθετήθηκε στο Ανατολικό στρογγυλό παράθυρο-αναφωτίδα του Ναού, (πάνω απ΄ την κόγχη του Ιερού), ένα πανέμορφο χειροτέχνημα-Βιτρώ. Όμως καλύτερα ας του δώσουμε τον λόγο, να μας τα πει ο ίδιος:

Ηθελα πολυ να βρισκομαι στην γιορτη της, αλλα δεν τα καταφεραμε! Τοποθετησαμε ομως μια χειροτεχνια απο αγαπη στην Ευαγγελιστρια Παναγια. Εξαιρετικες ευχαριστιες σε αυτους που μας εμπνεουν κ ιδιαιτερα στον αδελφο εν χριστω, Αλεκο για την βοηθεια του στην αρκετα δυσκολη τοποθετηση του Βιτρω. – ελπιζουμε στην συνεχη διατηρηση και αντε συντομα και λιγο καθαρισμα/ανακαινιση εσωτερικα…”

Εμείς οι αυτόχθονες που σαν οικογένεια ευτυχήσαμε να ανήκουμε στην αρχέγονη ενορία του συγκεκριμένου Ναού και διατηρούμε ζωντανή και ισόβια την στενή σχέση μαζί του, ευχαριστούμε θερμά τον φίλο Αντόνιο, όπως και κάθε άλλον που βάζει ένα λιθαράκι για την συντήρηση και τον περαιτέρω καλλωπισμό του και τους ευχόμαστε Καλή Ανάσταση…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *