Το Επιμελητήριο στην διαβούλευση για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Το Επιμελητήριο στην διαβούλευση για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Την Δευτέρα 19/3/2018 ο πρόεδρος του Επιμελητηριακού Oμίλου Aνάπτυξης Ελληνικών Nησιών ( ΕΟΑΕΝ) κος Σωτήρης Σκιαδαρέσης αποδεχόμενος την πρόσκληση του Υφυπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κου Νεκτάριου Σαντορινιού μετέβη στο γραφείου του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή , παρουσία του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κου Αυλωνίτη. Επίσης παραβρέθηκαν ο ειδικός σύμβουλος του υφυπουργού κου Κ. Νικολόπουλου και ο κ. Δημήτρης Λεμονάκης, Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Επιμελητηριακού Σύνδεσμου Μεταφορών (ΕΕΣΥΜ).

Η συνάντηση είχε ως σκοπό την εργασία τεχνικού χαρακτήρα ώστε να καθοριστούν οι προδιαγραφές (διαδικασίες, φορείς, αποδεικτικά) επιτυχούς εφαρμογής του μέτρου για το μεταφορικό ισοδύναμο των εμπορευμάτων στα νησιά.

Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και στράφηκε γύρω από το Μεταφορικό ισοδύναμο, μια εφαρμογή που σχεδιάζει το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής για να εξισορροπήσει τις αρνητικές συνέπειες της Νησιωτικότητας, επιδοτώντας το κόστος μεταφοράς επιβατών και προϊόντων, από και προς τα νησιά. Όπως έχει ανακοινωθεί, το παρόν μέτρο θα εφαρμοστεί από 1/7/2018 στα 32 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 1/1/2019, καθολικά, σε όλη τη νησιωτική Ελλάδα. Το μέτρο αυτό θα επιδοτηθεί από εθνικούς πόρους, δηλαδή μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *