Κλειστός ο δρόμος στο νταμάρι της Απόλπαινας από κατολίσθηση

   Κλειστός ο δρόμος στο νταμάρι της Απόλπαινας από κατολίσθηση

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 Λευκάδα 28-2-2018

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΛΕΙΣΤΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟΛΠΑΙΝΑΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΔΩΝ ΛΟΓΩ ΚΑΤΟΛΙΣΘΙΣΗΣ

Κλειστός ο δρόμος στο νταμάρι της Απόλπαινας από κατολίσθηση

      Τις πρωινές ώρες, σήμερα 28-2-2018, έγινε κατολίσθιση μεγάλης βραχώδους μάζας στο «νταμάρι» Απόλπαινας, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.

Επιτόπου έσπευσαν μέλη της Δημοτικής Αρχής με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Δρακονταειδή, οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας. Έγινε η πρώτη αξιολόγηση της κατάστασης και ελήφθησαν τα πρώτα απαραίτητα μέτρα, από πλευράς Δήμου, Περιφέρειας, Αστυνομίας και Πυροσβεστικής.

Ακολούθως ο Δήμαρχος Λευκάδας, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Δημαρχείο με θέμα την λήψη επιπλέον μέτρων ανακούφισης της κατάστασης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κ. Θεόδωρος Χαλικιάς, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης, ο Διευθυντής της Τροχαίας, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Σέρβος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας κ. Σπυρίδων Πολίτης και ο Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δημού κ. Σπυρίδων Αρέθας.

Συναποφασίστηκε, από τους εκπροσώπους όλων των φορέων, το κλείσιμο του τμήματος της οδού Λευκάδας – Τσουκαλάδων, από την Απόλπαινα έως την Ι.Μ. Πεφανερωμένης, για λόγους ασφαλείας των διερχόμενων οχημάτων και πεζών.

Η κίνηση των οχημάτων από και προς Τσουκαλάδες θα διεξάγεται από το Φρύνι. Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με την ειδική σήμανση και τις υποδείξεις των αρμοδίων οργάνων.

Θα ακολουθήσουν ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος το συντομότερο δυνατόν και αφού γίνει περαιτέρω αξιολόγηση της κατάστασης από ειδικούς.

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *