Συνέντευξη του προέδρου του Επιμελητηρίου έξω απ΄ τα δόντια!

Συνέντευξη του προέδρου του Επιμελητηρίου έξω απ΄ τα δόντια!

Του ΝΙΚΟΥ ΓΑΖΗ

Μια συνέντευξη – ποταμό έδωσε στα τοπικά μέσα την Δευτέρα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σωτήρης Σκιαδαρέσης. Μίλησε για πολλά μεταξύ των οποίων και για την βεντέτα που φαίνεται να υπάρχει με την δημοτική Αρχή και η οποία μάλιστα δείχνει να ενισχύεται…

Όλα τα τοπικά μέσα, εκτός από δύο -το ένα μάλιστα στα ερτζιανά- ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του προέδρου του Επιμελητηρίου και βρέθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του φορέα για να ρωτήσουν και να γράψουν για τα αρκετά περίεργα που συμβαίνουν τελευταία στους διάφορους θεσμικούς φορείς της μικρής μας πόλης.

“Το μονοπώλιο στα ΜΜΕ δεν είναι καλό!»

Η πρώτη ερώτηση αφορούσε στο μπαράζ επιθέσεων που με διάφορες αφορμές δέχεται, μετά τις πρόσφατες εκλογές, από πλευράς δημοτικής Αρχής.

Πριν απαντήσει σ΄ αυτό ο πρόεδρος, αναφέρθηκε στο ένα απ΄ τα μέσα που απουσίαζαν απ΄ την συνέντευξη. «Υπάρχει μονοπώλιο στο τοπικό ραδιόφωνο,  είπε,  κι αυτό δεν είναι καλό, που καλύπτει επιλεκτικά τα γεγονότα». Παραπονέθηκε πως έχει αποκλειστεί απ΄ αυτό αφού ουδέποτε έχει καλεστεί. Έτσι παρότι συχνά  βγάζει στον αέρα διάφορους που λένε διάφορα εναντίον του,  αυτός ουδέποτε κλήθηκε να τους απαντήσει.   «Αυτό όμως δεν λέγεται δημοσιογραφία και είναι αντιδεοντολογικό»,  κατέληξε.

Ο λόγος περί …καλαμιού!

Του παρατηρήσαμε πως είναι εμφανές ότι μετά τις πρόσφατες εκλογές του Επιμελητηρίου και το εντυπωσιακά μεγάλο ποσοστό που πήρε σ΄ αυτές, κάποιοι έχουν θορυβηθεί. Και τον ρωτήσαμε δυο πράγματα: Πρώτον να μας πει πως κατάφερε και πήρε τέτοιο ποσοστό και δεύτερον αν αληθεύει αυτό που λένε μερικοί, ότι δηλαδή μετά απ΄ τις εκλογές έχει καβαλήσει το …καλάμι.

Μας απάντησε ως εξής: «Είναι πολύ δύσκολο να κάνει κανείς εκλογές στο Επιμελητήριο. Ο εκλογικός νόμος άλλαξε. Αν πηγαίναμε με τον προηγούμενο εκλογικό νόμο, θα παίρναμε εμείς δεκαεννιά  έδρες , δυο η κυρία Σταύρακα κι ο κ. Πετρόπουλος θα πήγαινε σπίτι του.

 Το ποσοστό με το οποίο καταφέραμε να κερδίσουμε ήταν όντως πολύ μεγάλο. Να ξέρετε όμως ότι σ΄ αυτές τις εκλογές εγώ προσωπικά δεν πήρα ούτε ένα τηλέφωνο, δεν πήγα σε κανένα μαγαζί. Και δεν το έκανα, σκεπτόμενος ότι τα τελευταία χρόνια αγωνίστηκα για το Επιμελητήριο. Αν οι συνάδελφοι δεν με τιμήσουν με την ψήφο τους, σκέφθηκα, δεν αξίζει τον κόπο να ασχολούμαι. Αν δεν αναγνωρίσουν την δουλειά που κάναμε, τότε είναι καλύτερα να φύγω, να πάω σπίτι μου. Φάνηκε όμως ότι ο κόσμος εκτίμησε τη δουλειά που κάναμε και το ποσοστό μας δικαίωσε! Να ξεκαθαρίσω επίσης ότι το ποσοστό που καταφέραμε να συγκεντρώσουμε, επειδή όλοι γνωρίζουν σε ποιο χώρο ανήκω πολιτικά, δεν ήταν της ΝΔ! Ήταν άνθρωποι από όλους τους χώρους που μας ψήφησαν και τους ευχαριστώ όλους! Εμείς στο Επιμελητήριο δεν το βλέπουμε κομματικά, για εμάς όλοι είναι ευπρόσδεκτοι και εξυπηρετούμε όλους το ίδιο!»

Πόλεμος!

Στην ερώτηση αν υπήρξαν παρεμβάσεις ή και πόλεμος από πλευράς δημοτικής Αρχής στις εκλογές του Επιμελητηρίου, ο κ. Σκιαδαρέσης δεν μάσησε τα λόγια του:

«Είναι ξεκάθαρο ότι τόσο ο Δήμος όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Επιμελητηρίου ήταν απέναντι στην υποψηφιότητά μας. Λειτούργησαν παρασκηνιακά και μάλιστα έβαλαν σε αντίπαλο συνδυασμό 8 άτομα! Έπεσαν όλοι πάνω μας! Ξέρω αντιδήμαρχο – και αν  το αμφισβητήσει θα τον κατονομάσω- ο οποίος έπιασε συγκεκριμένους ανθρώπους επαγγελματίες στην Λευκάδα και τους είπε να μπουν σε συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο. Επιτρέπεται όμως ένας αντιδήμαρχος να παρεμβαίνει έτσι σε εκλογές φορέων; Πάντως έτσι ή αλλιώς  βγήκαμε και από τότε υπάρχει πυρ ομαδόν από τον δήμαρχο, τον κ. Γκογκάκη, τον κ. Νικητάκη, τον κ Σπύρο Πολίτη εναντίον του Επιμελητηρίου. Είναι φανερό πως το 73% τους πείραξε, όμως είναι γεγονός και ας μάθουν πλέον ότι υποχρεούνται να το δεχθούν..»

Υποψήφιος για δήμαρχος πιθανόν, για βουλευτής αποκλείεται!

Με δεδομένο ότι ο δήμαρχος έχει δηλώσει πως σκοπεύει να είναι υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές, ρωτήσαμε τον κ. Σκιαδαρέση, αν ο ίδιος ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος για δήμαρχος κι αν θεωρεί πως αυτό είναι η βασική αιτία της αντιπαλότητας και της εχθρικής διάθεσης της δημοτικής Αρχής προς το Επιμελητήριο τελευταία.

 ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ: «Το αν θα ασχοληθούμε με το Δήμο ή όχι δεν έχει να κάνει με το ποσοστό που πήραμε, αλλά με το αν μπορούμε να προσφέρουμε. Εγώ προσωπικά δεν θέλω να πάω κάπου για τον τίτλο, ούτε για να διοικήσω κάποιους. Έχω πολλούς εργαζόμενους με τους οποίους  συνεργάζομαι στις επιχειρήσεις μου. Ότι κάνω το βλέπω σαν συνεργασία. Αν μπορούμε να προσφέρουμε, θα το σκεφτούμε! Είμαστε πλέον μια πολύ καλή ομάδα στο Επιμελητήριο και σαν ομάδα θα συναποφασίσουμε στο επόμενο διάστημα αν μπορούμε και αν θέλουμε!»

Πάντως σε ότι αφορά την υποψηφιότητα για βουλευτής, ο κ. Σκιαδαρέσης ξεκαθάρισε κατηγορηματικά πως δεν τον ενδιαφέρει και συνεπώς αποκλείεται.

Περί Χριστουγεννιάτικου στολισμού και άλλων φαιδροτήτων!

Ρωτήθηκε ο κ. Σκιαδαρέσης για την γνωστή διένεξη που προκλήθηκε με τον Δήμο με αφορμή  τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό της αγοράς.

Συνέντευξη του προέδρου του Επιμελητηρίου έξω απ΄ τα δόντια!

Προσέξτε ένα τέτοιο δένδρο, χωρίς βάση και χωρίς στερέωμα. Με το παραμικρό φύσημα θα έπεφτε…

Μας είπε: «Όντως μας δόθηκε η άδεια από τον Δήμο να την στολίσουμε. Απ΄ τη μια όμως που δόθηκε κι απ΄ την άλλη μας έβαζαν εμπόδια από παντού. Το κυριότερο ήταν η απαίτησή τους να μην στερεώσουμε με βίδες  τα δέντρα στον πεζόδρομο, κάτι βέβαια που θα ήταν πολύ επικίνδυνο. Γιατί στη ουσία θα είχαμε δέντρα στον αέρα, που δεν θα μπορούσαμε να τα τοποθετήσουμε με ασφάλεια. Πως θα εξασφαλίζονταν αυτά απ΄ τον άνεμο για παράδειγμα; Μετά τα δένδρα αυτά συνδέονταν με καλώδιο που είχε ρεύμα. Ποια θα ήταν λοιπόν η θέση μας,  αν κάποιο δένδρο έπεφτε απ΄ τον άνεμο και με το ρεύμα γίνονταν κάποιο τραγικό δυστύχημα;  Έτσι αποφασίσουμε να πούμε όχι.  Μετά μας έλεγαν να μην στήσουμε το σπιτάκι έξω απ΄ τον  Άγιο Μηνά, κάτι που δεν είχαν δικαίωμα να μας το απαγορεύσουν αφού η εκκλησία,  όπως μας είπε  ο ιερέας ύστερα, συμφωνούσε.»

Τραγέλαφος και με το παγοδρόμιο!

Τραγελαφική ήταν και η συνεννόηση για το παγοδρόμιο, όπως είπε ο κ. Σκιαδαρέσης:

 «Κατ΄ αρχήν μας απαγόρευσαν να πάμε στην πλατεία. Στην συνέχεια μας πρότειναν το πάρκινγκ στο Διοικητήριο, απέναντι από το Τελωνείο. Εμείς συμφωνήσαμε, όμως ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου δεν το δέχτηκε. Ο «χαλίφης στη θέση του χαλίφη» λοιπόν, μιας και αρέσουν στον Δήμαρχο αυτού του είδους οι εκφράσεις, μας το απαγόρευσε. Και παρότι   του είπαμε πως ο δήμαρχος συμφωνεί για το παρκινγκ, τελικά πέρασε η άποψη του κ. Βλάχου. Ξέρετε πως γίνεται: Όταν η δημόσια διοίκηση δεν θέλει να κάνει κάτι, σου βάζει μπροστά τις αδειοδοτήσεις. Έτσι ο κ. Βλάχος μας είπε ότι θα χρειαστούν αδειοδοτήσεις από το Υπουργείο,την Αποκεντρωμένη Διοίκηση κ.λ.π. ενώ ο κ. δήμαρχος μας είχε πει ότι συμφωνεί μαζί μας. Δεν μπορούσες να βγάλεις άκρη και κάπως έτσι τελικά μας πήγαν στην παραλία.»

Ακόμη ένα δείγμα της ανύπαρκτης συνεργασίας του Επιμελητηρίου με το Δήμο,  ήταν το  αίτημά του φορέα για τοποθέτηση ενός κατάλληλου και μόνιμου πίλαρ (παροχής ρεύματος), το οποίο και  που θα έμενε!

Είπε σχετικά ο πρόεδρος: Επειδή δεν επιτρέπεται να τοποθετήσει κανείς πέρα από την Δημοτική Αρχή κάτι μόνιμο, ζητήσαμε από τον Δήμο να πληρώσουμε εμείς την ΔΕΗ και να τοποθετηθεί ένα κατάλληλο και μόνιμο πίλαρ στην παραλία, ώστε να μην το πληρώνουμε κάθε χρόνο από 7000 Ευρώ! Ο Δήμος όμως ούτε κι αυτό το δέχτηκε! Έτσι πληρώνουμε κάθε χρόνο 7000 Ευρώ, όχι για το ρεύμα που καταναλώνεται, αλλά για την εγκατάσταση μόνο του πίλαρ! Αν εσείς βλέπετε εδώ διάθεση για συνεργασία….»

Μόνο γραπτώς θα επικοινωνούμε πλέον με τον δήμαρχο!

Ποταμός ο πρόεδρος συνέχισε με τα απίστευτα κι όμως αληθινά που είχαν να κάνουν με το παγοδρόμιο και με τα ξύλινα σπιτάκια γύρω απ΄ αυτό:

 «Τα σπιτάκια αυτά, παντού σε παρόμοιες περιπτώσεις, στα Τρίκαλα, στα Γιάννενα, στη Δράμα, τα νοικιάζουν σε επαγγελματίες. Μας έστειλαν λοιπόν ένα χαρτί και μας είπαν ότι εμείς δεν μπορούμε να τα νοικιάσουμε… Με πήρε ο Δήμαρχος μάλιστα τηλέφωνο γι αυτό και σας δηλώνω πως μετά από αυτό, εμείς με το Δήμαρχο θα μιλάμε μόνο γραπτώς! Δεν μπορώ να εμπιστευτώ  τα λεγόμενα του! Μου είπε ότι κανονικά δεν μπορούμε να νοικιάσουμε τα σπιτάκια κι ότι ο ίδιος έστειλε χαρτί για να είναι νόμιμος. Επειδή όμως καταλαβαίνει ότι πρέπει να έχουμε κάποια έσοδα, να κάνουμε την δουλειά μας και αν δεν προκύψει  πρόβλημα θα είμαστε εντάξει… Δηλαδή προχώρα, νοίκιασε τα κι εγώ θα κάνω τα στραβά μάτια…»

Ρωτήθηκε ο κ. Σκιαδαρέσης αν αληθεύει αυτό που ακούστηκε, ότι δηλαδή δεν ήθελε συνδιοργάνωση με τον Δήμο, κάτι που αν γίνονταν εκτιμάται πως θα προσέδιδε μεγαλύτερη δυναμική στο εγχείρημα του Λευκού Χωριού!

«Δεν είναι αλήθεια κάτι τέτοιο. Το αντίθετο συνέβη μάλιστα. Εμείς προτείναμε να  συνδιοργάνωση  στην παραλία, ανεξάρτητα από τα οικονομικά. Δεν τους ζητήσαμε να πληρώσουν τίποτα. Ο Δήμαρχος όμως μας απάντησε ότι δεν θέλει…»

Ρωτήθηκε επίσης ο πρόεδρος για τα παράπονα που εξέφρασε ο αντιδήμαρχος κ. Νικητάκης,  γιατί δεν μπήκε και ο Δήμος Λευκάδας μεταξύ των χορηγών στην αφίσα.

«Την βραδιά που φέραμε το συγκρότημα στο παγοδρόμιο βγάλαμε μια αφίσα με τους χορηγούς της συναυλίας. Αυτή την αφίσα έβγαλε φωτογραφία ο κος Νικητάκης. Όμως γιατί να βάλουμε τον Δήμο Λευκάδας ως χορηγό στην αφίσα, αφού δεν ήταν χορηγός της συναυλίας;»

Χαριστήκαμε στον δήμαρχο!…

«Ο δήμαρχος νομίζει πως εμείς του κάνουμε αντιπολίτευση, κάτι που δεν είναι αλήθεια. Ίσα-ίσα που μέχρι τώρα δεν του κάναμε καθόλου αντιπολίτευση. Δεν χαριστήκαμε στον προηγούμενο δήμαρχο, επειδή είχε την τετραετή εμπειρία σαν νομάρχης. Σ΄ αυτόν όμως που ήταν άπειρος χαριστήκαμε. Τον αφήσαμε χωρίς κριτική τρία χρόνια να βρει την περπατησιά του. Αλλά δυστυχώς δεν γίνεται τίποτε. Κι αυτή τη στιγμή όπως βλέπετε, δεν του κάνει αντιπολίτευση κανένας, ούτε καν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ελάχιστοι του κάνουν αντιπολίτευση. Τρία χρόνια πάει μόνος του, χαλαρός. Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να προστατεύουμε τα μέλη μας. Αν αυτό έρχεται σε σύγκρουση με το Δήμο και το βαφτίζει αντιπολίτευση, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι αυτό.»

Μνήμες επώδυνες…

Στο σημείο αυτό παρατηρήσαμε στον πρόεδρο πως έχει κι ο ίδιος ευθύνη (για την έλλειψη αντιπολίτευσης) με τον συνδυασμό που έβγαλαν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν το κατάλαβε στην αρχή κι αναρωτήθηκε: Εμείς; Τι εθύνη έχουμε;

Του θυμίσαμε το (κομματικό;) ψηφοδέλτιο στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, στο οποίο συμμετείχε κι ο ίδιος, λέγοντάς του ότι περιλαμβάνει κάποια άτομα που μόνο το κόμμα του δεν εκπροσωπούν καταλήγοντας: «Τι αντιπολίτευση περιμένετε απ΄ αυτούς λοιπόν;»

«Θέλετε να πείτε πως ήμουν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος…»  είπε ο πρόεδρος.

«Ναι, και βγάλατε ένα συνδυασμό λίγο περίεργο. Εμ τι αντιπολίτευση περιμένατε να κάνει αυτός;»

«Δεν τον βγάλαμε εμείς, τον έβγαλε ο κόσμος…» είπε…

 Ο Δήμος δεν είναι μόνο για να εισπράττει! Που πήγαν τα λεφτά από τις αυξήσεις στα τέλη καθαριότητας;

Αναφέρθηκε και στις υπέρογκες αυξήσεις που επιβάλλονται από την Δημοτική Αρχή τα τελευταία χρόνια:

«Η επίθεση που γίνεται τα τελευταία χρόνια από την κυβέρνηση στους επαγγελματίες είναι άνευ προηγουμένου για αυτό και εμείς πρέπει να προστατεύουμε τα μέλη μας.  Δηλαδή όποια απ΄ τα μέλη μας δουλεύουν τις επιχειρήσεις τους τρεις μήνες, δεν πρέπει να πληρώνουν υπηρεσίες για όλο το χρόνο.

Δεν μπορούμε να επιβιώσουμε. Ο Δήμος δεν είναι εδώ μόνο για να εισπράττει. Πόσα έχει εισπράξει από την τελευταία αύξηση στα σκουπίδια για τον δεματοποιητή; Πόσα από αυτά τα χρήματα έχουν επενδυθεί στην διαχείριση απορριμμάτων;  Που έχουν πάει τα χρήματα; Η Δημοτική Αρχή όφειλε να μας καλεί σαν Επιμελητήριο να συζητάμε για όλα αυτά τα θέματα. Όπως γίνεται στη Γερμανία και σ΄ όλη την Δυτική Ευρώπη γενικότερα. Δείτε τι γίνεται τώρα: Προωθεί και νέες αυξήσεις, ενώ ετοιμάζεται μια επιπλέον αύξηση στα τέλη για τα τραπεζοκαθίσματα!»

Περί επιστολών για το ΤΕΙ

Ακολούθησε η ερώτηση πως σχολιάζει το γεγονός πως δεν κλήθηκε ο ίδιος κι ο βουλευτής να υπογράψουν την γνωστή επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας που αφορούσε την αποχώρηση του ΤΕΙ: «Βλέπουμε τις δηλώσεις ότι οι αιρετοί μας παντός είδους αλληλοκατηγορούνται γιατί οι μεν δεν έχουν υπογράψει στην επιστολή των δε και το αντίστροφο. Άκρως υποκριτικό θα το χαρακτήριζα, πείτε μας γιατί εσείς δεν υπογράψατε την επιστολή της Δημοτικής Αρχής προς τον Υπουργό Παιδείας;»

«Ξεκίνησε εντελώς λάθος αυτή η ιστορία. Έπρεπε απ΄ την αρχή ο επικεφαλής στον Νομό μας, που είναι ο κ. αντιπεριφερειάρχης, να καλέσει όλους του φορείς να συζητήσουμε για να χαράξουμε όλοι μαζί μια κοινή γραμμή. Αυτό δεν έγινε. Κι ενώ έλεγαν πως η συνάντηση που οργάνωσε για αυτό το θέμα το Επιμελητήριο δεν χρειαζόταν γιατί δεν υπήρχε πρόβλημα, μετά ξεκίνησαν να κάνουν συναντήσεις. Και γιατί αφού το έχουν λύσει το πρόβλημα και δεν χρειαζόταν η επιστολή του βουλευτή έστειλαν αυτοί νέα επιστολή; Και γιατί δεν μνημονεύσαμε μέσα στην επιστολή τους 48 φορείς; Λένε ότι δεν χρειάζεται γιατί εκπροσωπούνται από Δήμο και την Περιφέρεια οι φορείς. Αν καταλήξουμε σε τέτοιο σκεπτικό,  τότε όλους μας εκπροσωπεί ο Αντιπεριφερειάρχης , άρα ας μην υπογράψει κανείς…”

Το «απαράδεκτο» του κ. αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας κι ο …φταίχτης! 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ακούσαμε τον αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας  κ. Χαλικιά να μιλάει για απαράδεκτα πράγματα που θέλατε να συμπεριληφθούν στην επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας. Ποιο είναι το απαράδεκτο που ζητήσατε να συμπεριληφθεί;

«Ακούστε ποιο ήταν το ¨απαράδεκτο¨ που θέλαμε να περιληφθεί στην επιστολή: ¨Οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι η λειτουργία σχολής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αποτελεί αίτημα του συνόλου των φορέων και των κατοίκων και η μη υλοποίηση του αιτήματος θα προκαλέσει την πάνδημη κινητοποίηση των Λευκαδιτών¨. Αυτό ήταν το απαράδεκτο, ότι δηλαδή η μη υλοποίηση θα προκαλέσει την πάνδημη κινητοποίηση των Λευκαδιτών! Τι ενοχλεί αυτή η έκφραση; Εντάξει, να είμαστε κομματικοί, αλλά όχι και τόσο! Η κυβέρνηση μας δίνει τα διετή ΙΕΚ σαν τυράκι, για να μην έχει πανεπιστημιακή σχολή η Λευκάδα.

Πρέπει όμως κι εμείς να καταλάβουμε ότι υπάρχουν ευθύνες που φεύγει το ΤΕΙ γιατί δε έχουμε λύσει το κτηριακό! Υπάρχει δε κάποιος πολύ συγκεκριμένος που δημιούργησε το πρόβλημα με το ΤΕΙ, όταν για ψηφοθηρικούς λογούς έγινε τότε η μεταφορά του ΤΕΙ απ΄το σχολικό συγκρότημα στο γήπεδο (σημερινό 4ο Δημοτικό) στο ΚΤΕΛ..»

Και απειλές;

ΕΡΩΤΗΣΗ: Όσον αφορά τις επιστολές πρόεκυψε ένα ακόμα πιο σοβαρό ζήτημα.  Σύμφωνα με πληροφορίες κάποια σωματεία που υπέγραψαν την επιστολή του βουλευτή δέχονται απειλές. Γνωρίζετε κάτι για αυτό;

«Έχουν γίνει τηλέφωνα από συγκεκριμένο δημοτικό σύμβουλο σε προέδρους που υπέγραψαν και απείλησε ότι θα τους ζητήσει το λόγο και ότι θα δείτε τι έχει να γίνει από τώρα και πέρα. Αν το αρνηθούν θα πω ποιος δημοτικός σύμβουλος είπε αυτά τα πράγματα σε πρόεδρο σωματείου! Ας βγουν μετά να πουν ότι δεν έγινε!»

Τέλος σαν βασική αιτία της μεταφοράς της τουριστικής σχολής απ΄ τη Λευκάδα στην Κέρκυρα, θεωρεί το πληθυσμιακό της πλεονέκτημα. Οι 130 χιλιάδες κάτοικοι της Κέρκυρας, για ευνόητους λόγους ασκούν πολύ μεγαλύτερη πολιτική πίεση απ΄ ότι οι μόλις 22 χιλιάδες κάτοικοι της Λευκάδας, είπε…

Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε και το ειδικό βάρος των πολιτικών της κυβερνητικής παράταξης του κάθε νησιού, αντιλαμβανόμαστε πλήρως τους λόγους της ήττας μας, θα πρόσθετα εγώ…

Ο …ταχυδρόμος!

Με αφορμή το σχόλιο που έκανε ο υπεύθυνος Τουρισμού στον Δήμο Λευκάδας κ. Περδικάρης στην Επιτροπή Τουρισμού, ότι άδοξα τελείωσε η ιστορία με το Brand Name, ο κ. Σκιαδαρέσης είπε:

«Ένας πρώην ταχυδρόμος, ο κος Περδικάρης είναι υπεύθυνος Τουρισμού στον Δήμο Λευκάδας! Μπορεί να είναι δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά οι άνθρωποι δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο του Τουρισμού! Και είναι στην Επιτροπή Τουρισμού! Όφειλε λοιπόν ο Δήμαρχος να βάλει στην Επιτροπή Τουρισμού κάποιον σχετικό με τον Τουρισμό!

  Εγώ το δηλώνω ότι δεν θα πάω ξανά στην Επιτροπή Τουρισμού, να συζητάμε για μπρελόκ, για βραχιολάκια και για τα χαρτάκια που θα δίνουμε στις εκθέσεις. Το θεωρώ τουλάχιστον απαράδεκτο. Αυτά τα πράγματα γινόταν πριν 40 χρόνια!… Να σας ενημερώσω ακόμη ότι ο Δήμος φτιάχνει και διαφημιστικές …σακούλες να μοιράζουμε! Όταν λοιπόν ξοδεύουμε τα χρήματα μας για τέτοια πράγματα τι να πω! Προκαλώ και τους υπόλοιπους μέσα στην Επιτροπή Τουρισμού να πάρουν θέση! Για μένα είναι απαράδεκτο και δεν έχει νόημα να πηγαίνουμε εκεί. Αν ήθελαν να συζητήσουμε σοβαρά, θα πρέπει να μην ασχολούμαστε καν με τέτοια ξεπερασμένα πράγματα.»

Οι …επαγγελματίες τουρίστες!

«Να πηγαίνουμε σε εκθέσεις τουρισμού και να κάνουμε τι; Βγήκε και ο πρόεδρος των Ξενοδόχων και με εγκάλεσε πως δεν επήγα στην έκθεση στην Αγγλία. Εγώ ταξίδια τουρισμού δεν κάνω! Στις εκθέσεις τουρισμού πρέπει να πηγαίνουν οι επαγγελματίες του τουρισμού και όχι οι επαγγελματίες τουρίστες! Εδώ όμως κάποιοι έχουν γίνει επαγγελματίες τουρίστες! Πόσοι έχουν απομείνει στην Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου; Κανείς! Κάναμε όλοι προτάσεις, τις πήρε ο Δήμος και τίποτα δεν έχει γίνει από αυτά! Αυτοί οι άνθρωποι, δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο!»

Το Brand Name κι η κόντρα  με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού!

«Είναι γεγονός ότι δεν μπορούμε να κατοχυρώσουμε ως Επιμελητήριο το Brand Name. Μπορούν όμως οι θεσμικοί φορείς της Αυτοδιοίκησης, όπως είναι π.χ. η Περιφέρειακη Ενότητα που περιλαμβάνει εκτός απ΄ τον Δήμο Λευκάδας και τον Δήμο Μεγανησίου. Μιλήσαμε με τον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας και μας είπε να προωθήσουμε το αίτημά μας στην Κερκυρα.. Στείλαμε την επιστολή μας στον υπεύθυνο αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού  στην Περιφέρεια Ι.Ν. κ. Γαλιατσάτο και μας απάντησε ότι αυτό που αποφασίσαμε όλοι εμείς οι φορείς στην Λευκάδα δεν είναι καλό κατά την άποψή του και δεν πρέπει να το προωθήσει η Περιφέρεια. Το Brand Name δεν του αρέσει, θέλει πολλά χρήματα μας λέει, έχει διάφορες απόψεις πάνω στο θέμα. Εμείς του είπαμε κατοχύρωσέ το και θα αναλάβουμε τα έξοδα. Πάλι αρνήθηκε! Προσπαθεί να με πείσει ένας Κεφαλλονίτης ότι θέλει το καλό της Λευκάδας! Έμενα δεν με έπεισε! Εμείς κάνουμε ότι μπορούμε και δεν θα το εγκαταλείψουμε! Ως Επιμελητήριο έχουμε ξεκινήσει την διαδικασία  να κατοχυρώσουμε το εμπορικό σήμα και σε 4 μήνες θα το έχουμε έτοιμο. Ο δικός μας Αντιπεριφερειάρχης  κος Χαλικιάς μας είπε ότι με την τροπή που έχει πάρει το θέμα μόνο ο Περιφερειάρχης μπορεί να το λύσει. Ο ίδιος δεν θέλει να κοντραριστεί με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού. Εγώ πάντως θα κάνω πάλι συζήτηση με τον Περιφερειάρχη για το θέμα! Θα επιμείνω!»

Το Επιμελητήριο-μπαμπούλας!

Τελικά ουδέν κακόν αμιγές καλού. Γιατί μέσα απ΄ την αντιπαλότητα που νοιώθουν οι δημοτικοί μας άρχοντες για το Επιμελητήριο και σε συνδυασμό με τον πανικό τους μην τυχόν και πιστωθούν πολιτικά οι άνθρωποί του οτιδήποτε θετικό γίνει, μπορεί να προκύψει σημαντική  ωφέλεια για κάποιους τρίτους. Όπως έγινε με την Εξάνθεια, που ζήτησαν οι άνθρωποι τέσσερις γερούς κάδους απορριμμάτων και  όταν οι του Επιμελητηρίου άφησαν τεχνηέντως να διαρρεύσει πως θα τους αγοράσουν αυτοί βάζοντας και μια πινακίδα που να γράφει πως είναι προσφορά του Επιμελητηρίου, σε χρόνο ρεκόρ οι δημαρχιακοί άρχοντες έσπευσαν να τους προλάβουν και τους αγόρασαν πρώτοι αυτοί!!… Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με τους καρναβαλιστές. Έγινε μια συνάντηση μαζί τους πριν λίγες ημέρες. Εκεί τέθηκαν κάποια προβλήματα και κατατέθηκαν εκ μέρους τους κάποιες βελτιωτικές προτάσεις, όπως π.χ. να τοποθετηθούν σχοινιά που να κρατούν τους θεατές στα πεζοδρόμια, να μπουν κάποια υπερυψωμένα βάθρα για να βγάζουν φωτογραφίες οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ και άλλα, πράγματα που μπαίνουν στο τραπέζι  για χρόνια και ποτέ δεν εφαρμόστηκαν ούτε απ΄ αυτή την Αρχή ούτε απ΄ τις προηγούμενες… Μόλις λοιπόν το Επιμελητήριο είπε στους καρναβαλιστές εντάξει, πως θα βοηθήσει, η δημοτική Αρχή έσπευσε να πλειοδοτήσει σε υποσχέσεις για κάθε τους αίτημα!…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *