Η Επτανησιακή Συνομοσπονδία για τα μάρμαρα του Παρθενώνα

Η Επτανησιακή Συνομοσπονδία για τα μάρμαρα του Παρθενώνα

ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Δεληγιώργη 24 Αθήνα, Τ.Κ. 10437

Τηλ. 210 5234950

E – mail: eptasyn@gmail.com

www.eptanisiakisynomospondia.com

 

Φίλες και φίλοι, συμπατριώτισσες & συμπατριώτες,

Η Επτανησιακή Συνομοσπονδία, τριτοβάθμιος φορέας πολιτισμού, που εκπροσωπεί Πρωτοβάθμιους και δευτεροβάθμιους αντίστοιχους φορείς των επτά νησιών του Ιονίου με έδρα την Αθήνα, αποφάσισε μετά από ώριμες σκέψεις των μελών της, να συγκεκριμενοποιήσει προβληματισμούς της, να εκφράσει αυτούς και να ενεργήσει  με σχεδιασμένη πρακτική, με βασικό στόχο την ενοποίηση όλων των στοιχείων του Ελληνικού πολιτισμού, προκειμένου να αποκατασταθεί και να προβληθεί η ολοκληρωμένη εικόνα του σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η εικόνα του πολιτισμού μας, που θα φανερώνει την καθοριστική συμβολή του, στη διαμόρφωση του πολιτισμού του πλανήτη γη.

Γι’ αυτό αποφασίσαμε να απευθυνθούμε στους λαούς όλου του κόσμου, επικαλούμενοι τη συνεργασία και  την αλληλεγγύη των λαών, που όπως φαίνεται έχει προχωρήσει, τουλάχιστον σε επίπεδο σεβασμού και αλληλοεκτίμησης της ιστορικής τους διαδρομής.

Στο πνεύμα αυτό και στις αρχές της επικράτησης της αλήθειας, της δικαιοσύνης της ισότιμης συμμετοχής, θα εκπέμψουμε μήνυμα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, για επιστροφή όλων των μνημείων του Ελληνικού Πολιτισμού στους χώρους στους οποίους γεννήθηκαν. Βέβαια θα επιμείνουμε στην προτεραιότητα που έχει θέσει η χώρα μας, πολλά χρόνια πριν, για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, σαν το πρωταρχικό, κύριο αίτημα ολόκληρου του Ελληνισμού, για την αποκατάσταση της πραγματικής εικόνας του μοναδικού συμβόλου του Δυτικού αλλά και  παγκόσμιου πολιτισμού.

Γι’ αυτήν την προσπάθειά μας απευθυνόμαστε προς εσάς, προσβλέποντας στις δικές σας ευαισθησίες, για να συμβάλετε με καθοριστικές ενέργειες τις οποίες οι ίδιοι θα προτείνετε, προκειμένου αυτό το μήνυμά μας να γίνει γνωστό στο Πανελλήνιο, αλλά και πέρα από τα σύνορα της χώρας, για να επιτύχουμε τη μέγιστη αποδοχή, τη λαϊκή αποδοχή, συμμετοχή και συμβολή σαν αναγκαία, όπως πιστεύουμε, προϋπόθεση, της προσδοκώμενης επιτυχίας αυτής της προσπάθειας.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση, ευχόμαστε  ευτυχισμένο το 2018 και περιμένουμε την απάντηση σας για γόνιμη συνεργασία.

Σημείωση: Παρακαλούμε όπως η οποιαδήποτε ενέργειά σας ξεκινήσει μετά τις 30 Ιανουαρίου ημερομηνία ανάρτησης του αιτήματός μας από την ιστοσελίδα AVAAZ. Μπορείτε να ψηφίζετε είτε μέσω της ιστοσελίδας μας είτε μέσω της ιστοσελίδας AVAAZ.

 

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                                     Η  Γ. Γραμματέας

Ιωάννης Παργινός                                                            Αννα  Αλεξανδράτου – Δελαπόρτα

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *