Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ   ΛΕΥΚΑΔΑΣ

4ωρη   στάση   εργασίας  800 πμ -1200 μμ  την  ημέρα  που  θα  έρθει  προς  ψήφιση   στη  Βουλή  το  αντιλαϊκό  πολυνομοσχέδιο  της  κυβέρνησης

 

Συνάδελφοι υγειονομικοί, εργαζόμενοι

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  στην προσπάθεια της να υλοποιήσει τις απαιτήσεις του κεφαλαίου και των επιχειρηματικών ομίλων που υπηρετεί, ετοιμάζεται να φέρει μέσα στην εβδομάδα για ψήφιση στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο της 3ης αξιολόγησης που έχει συμφωνήσει με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Ο νέος οδοστρωτήρας αντιλαϊκών μέτρων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος (τροπολογία που απέσυρε προσωρινά κάτω από τις οξυμένες αντιδράσεις των εργαζομένων), επιδιώκοντας ουσιαστικά την κατάργησή του.

           ΚΑΝΕΝΑΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ  δεν  ΠΡΕΠΕΙ  να   ΜΕΙΝΕΙ  με  ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ  ΧΕΡΙΑ !

Να ΔΩΘΕΙ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ στα ΣΧΕΔΙΑ της ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-αΝΕΛ

 

Ο  ΞΕΠΕΣΜΟΣ  της  «Αριστερής κυβέρνησης»  δεν  ΕΧΕΙ  ΤΕΛΕΙΩΜΟ!!

Μέσα στις γιορτές ψήφισε νόμο που ποινικοποιεί τον αγώνα όσων προσπαθούν να γλυτώσουν το σπίτι τους από τα νύχια των τραπεζιτών και της εφορίας, οδηγώντας τους στη φυλακή έως και 6 μήνες.

Υπερασπίζοντας τα συμφέροντα των αφεντικών της, ΠΕΤΣΟΚΟΒΕΙ τα οικογενειακά επιδόματα και ΚΑΤΑΡΓΕΙ  τις εναπομείναντες φοροαπαλλαγές των εργαζομένων (πχ κατάργηση της έκπτωσης 10% επί του φόρου στις ιατρικές δαπάνες, περικοπή του κονδυλίου για το επίδομα θέρμανσης κατά 50%, κ.α). Προσθέτει νέα βάρη στο λαό με την αύξηση της φορολογίας και με την  κατάργηση του 1,5% έκπτωσης φόρου.  Αφήνει  ανοιχτό το ενδεχόμενο για την  ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του νοσοκομειακού επιδόματος μέσα στο 2018, που έχει αποφασιστεί από το 2015, με αιτιολογία την «ευθυγράμμιση του σχετικού καθεστώτος με την ευρωπαϊκή νομοθεσία».

            ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙ δημόσιους οργανισμούς, ξεκινώντας από τη ΔΕΗ   κάτι που θα φέρει νέες επιβαρύνσεις στις πλάτες των εργατικών-λαϊκών οικογενειών. Με τον επανυπολογισμό των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων έως το τέλος του έτους, που θα αποτελέσει τον «προθάλαμο» για την περικοπή το 2019 μέρος της «προσωπικής διαφοράς» συνεχίζεται  το ΠΕΤΣΟΚΟΜΑ  των συντάξεω. Δεσμεύεται ρητά στους δανειστές, για τη μείωση του αφορολόγητου  από τα 9.600 € στα 5.681€, που συνεπάγεται 700€ μείον τον χρόνο στις αποδοχές των εργαζομένων και των συνταξιούχων από το 2019 και όχι το 2020, στην περίπτωση που δεν επιτευχθούν τα ματωμένα πλεονάσματα.

ΒΑΖΕΙ  ΧΕΡΙ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εργαζομένων που χρωστούν στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία  ακόμα και σε ακατάσχετους!!. Χαρακτηριστικό γεγονός που συνέβη σε μέλος του σωματείου με σοβαρό πρόβλημα υγείας όπου μέσα στις γιορτές, της δέσμευσαν το λογαριασμό μισθοδοσίας ύψους 380 ευρώ με το αιτιολογικό ότι χρωστούσε οφειλή  στην εφορία παρόλο που είχε κάνει ρύθμιση!!.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση διευκολύνει με χίλιους τρόπους τους  μεγαλοεργοδότες , παρέχοντάς τους «γη και ύδωρ», φοροαπαλλαγές, φρέσκο κρατικό χρήμα, επιδοτήσεις  και ευνοϊκούς όρους για την κερδοφορία τους.

Δεν  επιτρεπετε    να  τους  ΑΦΗΣΟΥΜΕ  να  ΣΥΝΘΛΙΨΟΥΝ    τη   ΖΩΗ  ΜΑΣ  και  το  ΜΕΛΛΟΝ  των  ΠΑΙΔΙΩΝ  ΜΑΣ  για  να  ΑΥΞΑΝΟΥΝ  τα  ΚΕΡΔΗ  ΤΟΥΣ  μια  ΧΟΥΦΤΑ  ΠΑΡΑΣΙΤΑ !

Ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός που ψηφίστηκε, προβλέπει ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ  της κρατικής επιχορήγησης στα Δημόσια Νοσοκομεία (μείον 363 εκατ. ευρώ) και στον ΕΟΠΥΥ (μείον 230 εκατ. ευρώ). Για τις άκρως αναγκαίες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων ούτε λόγος!! Συνεχίζουν ταχύτατα να αλλάζουν  τις εργασιακές σχέσεις στα νοσοκομεία αντικαθιστώντας το μόνιμο  προσωπικό με «φτηνούς ανακυκλώσιμους εργαζόμενους», με πολλαπλές σχέσεις εργασίας (επικουρικοί, μπλοκάκια, ΟΑΕΔ, πρακτικάριοι κτλ), γιατί αυτό απαιτεί η καπιταλιστική ανάπτυξη. Οι δυσμενείς επιπτώσεις θα είναι αδιαμφισβήτητα και στους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας και στους μόνιμους, αφού η στόχευση τους  είναι η σταδιακή «απεμπλοκή» της μισθοδοσίας των εργαζομένων  από τον κρατικό προϋπολογισμό και η λειτουργία των νοσοκομείων ως «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες».

Τη στιγμή που η κυβέρνηση φέρνει το πολυνομοσχέδιο, οι συμβιβασμένες εργοδοτικές πλειοψηφίες (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ-ΕΑΚ)   στην ΑΔΕΔΥ και στη ΓΣΣΕ  αρνήθηκαν την πρόταση των ταξικών δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ για την κήρυξη 24ωρης πανεργατικής  απεργίας!

Συνάδελφοι εργαζόμενοι

Μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση αν πιστέψουμε στη δύναμή μας, που απορρέει από το δίκιο των αιτημάτων μας και  του αγώνα μας, αν παραμερίσουμε τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που δεν θέλει και δεν μπορεί να οργανώσει αγώνες.  Μόνο οι οργανωμένοι, μαζικοί αγώνες σε κατεύθυνση σύγκρουσης με το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης  μπορούν να βάλουν εμπόδια. Αυτό φοβούνται, μόνη δύναμη η οργάνωσή και η συμμετοχή μας. Έχουν εκατομμύρια, είμαστε εκατομμύρια!! Εμείς παράγουμε όλο τον πλούτο και τα πλούτη τους  και σε εμάς πρέπει να επιστραφούν. «Χωρίς τους εργαζόμενους, γρανάζι δεν γυρνά».

  • Κάτω τα χέρια από το συλλογικό αγώνα, από το δικαίωμα στην ΑΠΕΡΓΙΑ.
  • Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι Λαϊκής οικογένειας. Κατάργηση της τροπολογίαςπου ποινικοποιεί τον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς.
  • Αύξηση του αφορολόγητου και κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
  • Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου–14ου μισθού, ξεπάγωμα των Μισθολογικών Κλιμακίων.
  • Μαζικοί διορισμοί  μόνιμων υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων για την κάλυψη των αναγκών στις δομές υγείας – πρόνοιας.
  • Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Αύξηση των δαπανών για την Υγεία από τον κρατικό προϋπολογισμό.Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία –πρόνοια. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία.

Το Δ.Σ

Λευκάδα 7/1/2018

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *