Επιστολή δημάρχου Λευκάδας στον υπουργό Παιδείας

      Επιστολή δημάρχου Λευκάδας στον υπουργό Παιδείας                                                                                                                          

Λευκάδα 28/12/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

 

Ο Δήμαρχος Λευκάδας, ύστερα από συνάντηση που είχε στις 19/12/2017 με το Σχολικό Συμβούλιο του Γυμνασίου και των Λυκειακών Τάξεων Βασιλικής, απέστειλε επιστολή στις 21/12/2017 στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου σχετικά με την ενδεχόμενη υποβάθμιση του σχολείου από την κατηγορία Θ (9 μόρια) στην κατηγορία Ζ (7 μόρια).

Στην επιστολή αυτή ο Δήμαρχος ζητά να παραμείνει η υπάρχουσα μοριοδότηση του σχολείου ως έχει, καθώς είναι η μοναδική σχολική μονάδα β/θμιας εκπαίδευσης της Νότιας Λευκάδας, βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από την πρωτεύουσα του Νομού και εξυπηρετεί 15, κατά κύριο λόγο, ορεινά χωριά.

Επίσης, ζητά να ληφθεί υπόψη ότι τυχόν υποβάθμιση της μοριοδότησης του Γυμνασίου και των Λυκειακών Τάξεων Βασιλικής δεν συμβάλλει θετικά στην αναπτυξιακή προοπτικής της περιοχής.

Τέλος, σημειώνει ότι είναι δικαίωμα όλων των μαθητών να έχουν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση και ζητά να ληφθούν υπόψη του οι προαναφερθέντες λόγοι που συνηγορούν, ώστε να παραμείνει το Γυμνάσιο και οι Λυκειακές Τάξεις Βασιλικής στην υπάρχουσα κατηγορία μοριοδότησης Θ (9 μόρια).

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *