Κατεστραμμένος δρόμος, φέρνει σε απόγνωση τους Σφακισάνους

Κατεστραμμένος δρόμος, φέρνει σε απόγνωση τους Σφακισάνους

Πέρασε ένα μήνας και πλέον απ΄το πέρασμα της καταστροφικού “ΖΗΝΩΝΑ” απ΄ τη χώρα μας, της πρωτοφανούς εκείνης καταιγίδας που προκάλεσε τόσους νεκρούς, έφερε τόσες υλικές καταστροφές και ξεσπίτωσε τόσους ανθρώπους στην Δυτική Αττική και αλλού.

Ζημιές όμως η καταιγίδα προκάλεσε και στον τόπο μας, παρότι αυτές είναι κατά πολύ μικρότερες απ΄ τις προαναφερόμενες που δικαιολογημένα βέβαια μονοπώλησαν τα φώτα της δημοσιότητας. Ζημιές σε περιοχές και σε αργοτικούς κυρίως δρόμους, που δυσκόλεψαν κατά πολύ την καθημερινότητα των συμπατριωτών μας, ιδιαίτερα σε τούτη την εποχή που οι αγρότες ασχολούνται με το μάζεμα της ελιάς, της μοναδικής δηλαδή παραγωγικής εργασίας του πρωτογενούς τομέα που έχει απομείνει στον τόπο μας.

Κατεστραμμένος δρόμος, φέρνει σε απόγνωση τους Σφακισάνους         Κατεστραμμένος δρόμος, φέρνει σε απόγνωση τους Σφακισάνους

Μια τέτοια περίπτωση που έχει φέρει σε αδιέξοδο τους αγρότες των Σφακιωτών, είναι η απόλυτη καταστροφή του αγροτικού δρόμου στην θέση “Σπηλιά”, της περιφέρειας του κοινοτικού διαμερίσματος Καβάλου, που ξεκινώντας απ΄ το Μνημείο του επαρχιακού δρόμου Λευκάδας-Καρυάς πηγαίνει προς το διάσημο “Φαράγγι της Μέλισσας” και παράλληλα εξυπηρετεί όλα τα κτήματα της ευρύτερης περιοχής.

Όπως λοιπόν φαίνεται καθαρά στις φωτογραφίες, η κακοκαιρία κατέστρεψε ολοσχερώς αυτόν τον χωματόδρομο. Η δημοτική Αρχή παρότι γνωρίζει το πρόβλημα αδιαφορεί πλήρως έναν μήνα τώρα κι οι αγρότες σε απόγνωση δεν έχουν τρόπο να μεταφέρουν τις ελιές που μαζεύουν απ΄ τα χωράφια τους. Καταγγέλλουν λοιπόν την αδράνεια και την αδιαφορία των αρμοδίων και τους θυμίζουν -για την περίπτωση που δεν το ξέρουν- πως ζώα στα χωριά (για τις μεταφορές των προϊόντων αλλά και γενικότερα) δεν υπάρχουν πλέον, αφού τις (αρκετές) τελευταίες δεκαετίες έχει αλλάξει ο τρόπος μεταφοράς, που πλέον γίνεται αποκλειστικά με αγροτικά αυτοκίνητα και τρακτέρ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *