Η Επτανησιακή Συνομοσπονδία για την συγχώνευση του ΤΕΙ Ι.Ν.

Η Επτανησιακή Συνομοσπονδία για την συγχώνευση του ΤΕΙ Ι.Ν.

ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Δεληγιώργη 24 Αθήνα τ.κ. 10437

Τηλ. 210 5234950 / 210 8023629 Εmail: eptasyn@gmail.com

Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2017

Αρ. Πρωτ.: 70

 

Η «Επτανησιακή Συνομοσπονδία» ομόφωνα, υιοθετεί και κοινοποιεί

ΨΗΦΙΣΜΑ

του Συνεδρίου της «Ομοσπονδίας Απανταχού Λευκαδίτικων Συλλόγων»

 

Η Επτανησιακή Συνομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων, χαιρετίζει την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τη συγχώνευση σε ένα Ανώτατο ίδρυμα Πανεπιστημιακού χαρακτήρα τα τμήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων.

Η αναβάθμιση και η αύξηση της χρηματοδότησης για την Δημόσια Παιδεία από την Ελληνική πολιτεία είναι αναγκαίος όρος και συνολικό αίτημα της κοινωνίας για πολλά χρόνια. Σε αυτό το πλαίσιο η συγχώνευση αυτή κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά αποτελεί επιτακτική ανάγκη να συνοδεύεται από αύξηση των πόρων που θα διατεθούν για αυτό το σκοπό, ώστε να έχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Η Συνομοσπονδία μας αφού εξέτασε προσεκτικά  την εισήγηση της επταμελούς επιτροπής προς τον Υπουργό Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Γαβρόγλου σχετικά με το θέμα διαπιστώνει τα εξής:

Ενώ διατηρούνται σαν έδρες Τμημάτων του νέου Ιδρύματος τα νησιά της Κέρκυρας, Κεφαλονιάς και Ζακύνθου όπου λειτουργούσαν ήδη τμήματα Α.Ε.Ι. ή  Τ.Ε.Ι. δεν γίνεται το αντίστοιχο και για το νησί της Λευκάδας.

Οποιαδήποτε μετατροπή του επιπέδου σπουδών από τετραετές σε διετές με έδρα το νησί της Λευκάδας, όπως προβλέπεται  στη πρόταση της επιτροπής, είναι φανερό ότι αποτελεί υποβάθμιση σε σχέση με τις ήδη υπάρχουσες συνθήκες που επικρατούν στο νησί, όταν αντίθετα για τους άλλους τρεις νομούς  προβλέπεται αναβάθμιση σπουδών.

Επειδή η ισόρροπη ανάπτυξη και η συνοχή μεταξύ των νησιών μας αποτελεί θεμέλιο λίθο της Επτανησιακής κουλτούρας εκτιμούμε ότι η πρόταση του καθηγητή κ. Καλαφάτη που προβλέπει τη δημιουργία πανεπιστημιακού τμήματος και στη Λευκάδα, αμβλύνει τις ανισότητες μεταξύ των νησιών και προσβλέπει στη θεραπεία του επιστημονικού αντικειμένου της Οικονομικής και Περιφερειακής  Ανάπτυξης, κάτι πολύ σημαντικό για όλα τα νησιά μας, αλλά και τις γειτονικές περιφέρειες με τις οποίες έχουμε άμεση σχέση.

Για αυτό καλεί τον Υπουργό Παιδείας να υιοθετήσει την δικαιότερη κατανομή των τμημάτων ανά νομό της Επτανήσου,  όπως προβλέπεται στη πρόταση του κ Καλαφάτη, Αντιπροέδρου του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων και μειοψηφούντος μέλους της επιτροπής.

Για την Επτανησιακή Συνομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                          Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

      ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ                                                          ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *