Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου για συλλήψεις στα Γιάννενα

 

Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου για συλλήψεις στα Γιάννενα

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας – Βόνιτσας καταδικάζει το απαράδεκτο γεγονός των συλλήψεων εργαζομένων της πρώην Καρυπίδης που διεκδικούν το αυτονόητο: να επιστρέψουν στις δουλειές τους.  Κυριακή πρωί,  μέσα στα σπίτια τους, Στους εργαζόμενους δεν ανακοινώθηκε καν ότι πρόκειται για συλλήψεις αλλά ότι πρόκειται  για συστάσεις και προσήλθαν με τα αυτοκίνητά τους στο Αστυνομικό Τμήμα όπου τους ανακοινώθηκε ότι συλλαμβάνονται και προσήχθησαν με την διαδικασία του αυτόφωρου στον Εισαγγελέα ο οποίος όρισε δικάσιμο! Επιπλέον αναζητούνται με ανθρωποκυνηγητό στα σπίτια τους οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στον «Καρυπίδη», αλλά και άλλοι συνδικαλιστές του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων.

 

Η πράξη αυτή δείχνει για μια ακόμη φορά ποιον υπηρετεί και ποιον έχει απέναντι και κυνηγά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Όλοι αυτοί που υποστηρίζουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, που την ονομάζουν είτε «δίκαιη ανάπτυξη» όπως η σημερινή κυβέρνηση είτε «βιώσιμη ανάπτυξη» οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, βλέπουν  τα εργατικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις που είχε το εργατικό κίνημα τα προηγούμενα χρόνια ως εμπόδιο, ως «αγκυλώσεις του παρελθόντος». Ενθαρρυμένη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ από αυτή την ομοψυχία των αστικών κομμάτων, από την στήριξη που της δίνουν ο ΣΕΒ και οι επιχειρηματικοί όμιλοι, τώρα ετοιμάζεται να φέρει νέο συνδικαλιστικό νόμο που θα απαγορεύει ουσιαστικά το δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση.

 

Οι συλλήψεις των εργαζομένων της πρώην «Καρυπίδης», το γεγονός ότι το Υπουργείο Εργασίας όρισε μετά από ένα μήνα, από την αίτηση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων,  τριμερή συνάντηση, οι προηγούμενες συλλήψεις του προέδρου του Εργατικού Κέντρου και των υπολοίπων εργατικών στελεχών με την πρωτοφανή καταστολή (με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης) μπροστά από το κατάστημα, αναδεικνύουν ποιος είναι ο ρόλος του αστικού κράτους.

 

Το καθεστώς βίας και αστυνομοκρατίας, με τη βοήθεια της αστικής «δικαιοσύνης»  που γίνεται προσπάθεια να επιβληθεί στην πόλη των Ιωαννίνων, πρέπει να βρει σθεναρή απάντηση από το σύνολο των εργαζομένων. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους με τα συνδικάτα τους να πάρουν θέση να καταδικάσουν την καταστολή απέναντι σε εργαζόμενους που διεκδικούν το δικαίωμα στη δουλειά.

 

Η απάντηση των εργαζομένων πρέπει να είναι τέτοια που να δείχνει στην Κυβέρνηση και τη μεγαλοεργοδοσία, το κύμα αντίδρασης που ετοιμάζεται αν τολμήσουν να φέρουν οποιαδήποτε αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο.

 

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Να αφεθούν τώρα ελεύθεροι οι εργαζόμενοι!

Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη εργαζόμενου!

Να δικαιωθεί ο πολύμηνος αγώνας των εργαζόμενων στον  «Καρυπίδη», να δοθούν τα δεδουλευμένα τους και να κατοχυρωθεί το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

28-11-2017

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.