Γιατί αποχώρησαν οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής

Γιατί αποχώρησαν οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής

Δελτίο τύπου

   Την Παρασκευή 10-11-2017, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γκογκάκης Γρηγόρης και ο αντιδήμαρχος κ. Σέρβος Κώστας (ως εκπρόσωπος του Δημάρχου) παρέστησαν στα εγκαίνια του Forum Λευκάδας.

Με την έναρξη της εκδήλωσης ο εκπρόσωπος του Δημάρχου απηύθυνε χαιρετισμό καταθέτοντας ταυτόχρονα πρόταση συνεργασίας και κοινής προσπάθειας των εμπλεκομένων φορέων σχετικά με την επίλυση των προβλημάτων που θα αναδεικνύονταν στο θέμα της κεντρικής συνεδρίας με τίτλο «Οι τουριστικές υποδομές και οι οδικοί άξονες». Πρόταση η οποία αρχικά φάνηκε να γίνεται αποδεκτή.

Μετά τη διαδικασία των σύντομων χαιρετισμών ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ανακοίνωσε ότι ο κύριος ομιλητής για το θέμα της κεντρικής συνεδρίας ήταν ο βουλευτής Λευκάδας, πράγμα το οποίο δεν αναφέρονταν στην πρόσκληση. Εκεί,  διαπιστώθηκε ότι η Δημοτική Αρχή κλήθηκε μόνο να παραστεί και να απευθύνει χαιρετισμό χωρίς δικαίωμα ομιλίας σε θέμα κυρίως αυτοδιοικητικό. Κατά την εξέλιξη της διαδικασίας σαν δεύτερος ομιλητής κλήθηκε ο κ. Ξ. Βεργίνης (πρώην βουλευτής).

Παρόλα αυτά από σεβασμό στον βουλευτή ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου και ο αντιδήμαρχος παρέμειναν να ακούσουν την ομιλία του και τις τυχόν προτάσεις του. Όμως η ομιλία του κ. βουλευτή πριν τελειώσει προκάλεσε ένταση και αντιπαραθέσεις στο ακροατήριο, εξαιτίας ανακριβειών, ανακολουθιών και επιλεκτικών αναφορών κατά το δοκούν, προσδίδοντας κομματική χροιά στην εκδήλωση. Στο σημείο αυτό επέλεξαν να αποχωρήσουν από την εκδήλωση, θέλοντας να διαχωρίσουν με αυτό τον τρόπο τη θέση μας για την όλη διαδικασία καθώς και να εκφράσουν έμπρακτα τον προβληματισμό και την απογοήτευσή τους για το περιεχόμενο και το ύφος της ομιλίας.

Σε κάθε περίπτωση έχουμε την άποψη ότι τα σοβαρά θέματα πρέπει να προσεγγίζονται αντικειμενικά και αμερόληπτα, για να μη δημιουργούνται αδικίες και εντυπώσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ώστε οι σχετικές μ’ αυτά εκδηλώσεις να μη μετατρέπονται σε συγκεντρώσεις κομματικού χαρακτήρα..

   13-11-2017                                                                                                                        Δήμος Λευκάδας

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *