Συνάντηση Επτανησιακής Συνομοσπονδίας με Αντιπεριφερειάρχη

Συνάντηση Επτανησιακής Συνομοσπονδίας με Αντιπεριφερειάρχη

ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Δεληγιώργη 24 Αθήνα τ.κ. 10437

Τηλ. 210 5234950 / 2108023629, Email: eptasyn@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

14/10/2017

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Ιονίων Νήσων κου Φοντάνα

με την Επτανησιακή Συνομοσπονδία

 

Την 14η Οκτωβρίου 2017 ημέρα Σάββατο, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα και Εξωστρέφειας, κου Γιάννη Φοντάνα, με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ.

 

Στη τρίωρη σύσκεψη, συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας Περιφέρειας με την ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, με στόχο, την προώθηση και ανάδειξη προϊόντων πρωτογενούς τομέα των νησιών του Ιονίου, μέσα από την διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων.

Ο κύριος Φοντάνας, κατέθεσε σχετικές προτάσεις από πλευράς Περιφέρειας, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις προτάσεις που ακούστηκαν από πλευράς Συνομοσπονδίας, τονίζοντας ότι κοινός στόχος θα πρέπει να είναι η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσοτέρων παραγωγών, η προσέλκυση του κοινού με εμπλουτισμό των εκδηλώσεων με άλλες εκδηλώσεις, αλλά και η σωστή παρουσίαση των προϊόντων των νησιών μας. Οι δύο πλευρές, συμφώνησαν σε περαιτέρω μελέτη για την κατάθεση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού των προτάσεων αυτών, ώστε να προχωρήσει η υλοποίησή τους.

Εν συνεχεία, τα μέλη της Συνομοσπονδίας, σε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, έθεσαν προβληματισμούς σχετικά με φλέγοντα θέματα που απασχολούν τα νησιά του Ιονίου, όπως το συγκοινωνιακό και η σύνδεση μεταξύ των νησιών, ο σχεδιασμός υδατοδρομίων, το πρόβλημα των απορριμμάτων, το πρόβλημα έλλειψης ιατρικού προσωπικού και η υπολειτουργία των Κέντρων Υγείας και Νοσοκομείων κ.ά. Ο κος Φοντάνας, απάντησε στα ερωτήματα που τέθηκαν και υποσχέθηκε να μεταφέρει τις θέσεις της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας στον Περιφερειάρχη κο Θεόδωρο Γαλιατσάτο.

Η σύσκεψη χαρακτηρίστηκε από τις δύο πλευρές εποικοδομητική και έληξε με τη συμφωνία τακτικότερης και άμεσης επαφής Περιφέρειας και Συνομοσπονδίας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                                                                         

            ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ                                                                 ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *